Ma álltak le végleg az LG telefonos gyártósorai, hamarosan más termékek készülnek helyettük

0

Áprilisban jelentette be hivatalosan az LG, hogy bezárja a mobilos részleget, de ez nem egyik napról a másikra zajlott le. Egy dél-koreai jelentés szerint ma volt az utolsó nap, hogy okostelefonokat gyártottak az LG üzemeiben.

A legtöbb LG telefon a vállalat vietnámi gyárában állították elő, ami Haiphong városában található. Az egységet 2015-ben adták át, és a mobilok mellett tévék és háztartási gépek is készültek is az LG Electronics felügyelete alatt, illetve két testvérvállalat szintén itt tevékenykedik: az LG Innotek kamerákat, az LG Display pedig kijelzőket gyárt. A hírek szerint egyedül az okostelefonok előállítása állt le, ezek helyett is háztartási gépek készülnek a jövőben.

Egyébként nagyon úgy néz ki, hogy az LG idén megszerezheti az első helyet a háztartási gépek piacán, az első negyedévben már be is előzték a korábban vezető Whirlpoolt.

Magát az LG-t tehát nem kell félteni, több szegmensben is nagyon jól teljesítenek, de sajnos a telefonos részlegük csak küszködött, éveken keresztül veszteséget termelt. Pedig voltak érdekes próbálkozásaik, az LG Velvet egy új, meglehetősen egyedi dizájnt hozott, a Wing pedig egy különleges, forgatható kijelzőt kínált. Sajnos azonban ezek sem tudták növekvő pályára állítani az eladásokat, így végül a mobilrészleg bezárása mellett döntött a vállalat.

A már kiadott telefonokra egyébként zavartalan támogatást és újabb frissítéseket ígért az LG, illetve leépítésekre sem számítunk, a dolgozókat máshová csoportosítják át.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid