A bezárás ellenére 3 év szoftverfrissítést ígér az LG az újabb modellekre

0

Az LG húsvét hétfőn hivatalosan is bejelentette, hogy otthagyja a mobilpiacot, vagyis nem készítenek több okostelefont. A korábbi készülékek támogatása szerencsére nem szakad meg, és nemrég azt is megígérte a vállalat, hogy néhány újabb modell a szokásosnál hosszabb ideig fog kapni szoftverfrissítéseket.

A LG ígéretet tett arra, hogy a Velvet és a Wing mobilok, illetve a 2019-es vagy későbbi G és V szériás telefonok három évig fogják kapni nem csak a biztonsági javításokat, hanem a nagy Android verziófrissítéseket is.

LG Wing

Az LG Velvet modellek, illetve az LG Wing is Android 10-zel debütáltak, és már úton van rájuk az Android 11 frissítés, a mostani ígéret szerint pedig még az Android 12-t és az Android 13-at is meg fogják kapni. A G és V száriás készülékeknél pedig elméletileg a G8-tól és a V50-től kezdődően lesz érvényes a 3 nagy verziófrissítés.

Azt is elárulta a gyártó, hogy bizonyos 2020-as középkategóriás modellek (a Stylo és a K szériából) pedig 2 nagy verziófrissítést kapnak. Pontos listát azonban nem közöltek.

Újabb LG telefonok tehát nem lesznek, a fejlesztés alatt álló feltekerhető kijelzős Rollable-t is kaszálta a gyártó. A korábbi modelleket pedig addig lehet majd megvásárolni, amíg tartanak a készletek a viszonteladóknál.

Kapcsolódó cikk:

Forrás: LG, Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid