Bemutatták Nokia G10 és G20, valamint a Nokia C10 és C20 telefonokat

0

A Nokia új elnevezéseket vezetett be, mert az elmúlt időszakban már eléggé átláthatatlanná vált a kínálatuk. A friss Nokia X mobilokról nemrég írtunk, de érkezett két további széria is, két-két telefonnal, most ezekről lesz szó.

Nokia G10 és G20

Ezeket a készülékeket együtt mutatjuk be, mivel eléggé hasonlóak, habár az tény, hogy kamerákban a G20 erősebb. A telefon hátoldalán egy 48 megapixeles elsődleges képrögzítő egység virít, amely mellé egy 5 megapixeles ultraszéles látószögű, valamint két egyenként 2 megapixeles modul kerül, valószínűleg már ki találtátok, hogy az egyik makró képeket készít, a másik pedig mélységet érzékel. A Zeiss optikát leszámítva, ez teljesen ugyanaz a kamera készlet, mint ami a némileg drágább X10 hátoldalán szolgálatot teljesít. A G10 jóval visszafogottabb érzékelőket kapott, élen egy 13 megapixeles elsődleges modullal, aztán persze ott vannak a 2 megapixeles segédérzékelők, ultraszéles látószögű egység pedig ezúttal nincs. Mindkét okostelefon előlapi kamerája 8 megapixeles fotókat készít.

Nokia G20

A G20 burkolata alatt MediaTek Helio G35 chipset végzi a számításokat, amely mellé 4 GB RAM, valamint a választott variánstól függően 64 vagy 128 GB háttértár kerülhet. Az olcsóbb G10 lelke pedig egy Helio G25 lapka, amihez 3 vagy 4 GB operatív memória és 32 vagy 64 GB belső tárhely jár. Mindkét készüléket módunkban áll micro SD kártyával bővíteni, és mindketten Android 11 operációs rendszer futtatnak. Minden további jellemző megegyezik, a választható színeket nem számítva. A megjelenítő 6,5 hüvelykes, LCD panel, amelyen 720p+ felbontásban jelennek meg a tartalmak.

Nokia G10

A készülékeket 5500 mAh kapacitású akkumulátorok tartják életben a konnektoroktól távol, soha nem szereltek még nagyobb telepet Nokia mobil burkolata alá. A készülékek támogatják a 10 wattos gyorstöltést, és a szükséges adapter ott is lesz a dobozukban. A Nokia G10 valamikor a hónap során kerül forgalomba, 140 eurós (~50 ezer Ft) kezdőáron. A Nokia G20 egy lehelettel többe fog kerülni, de nagyjából jobban is járunk vele, mivel 160 euróért (~57 ezer Ft) jobb kamerákat és egyéb jellemzőket kínál. A telefon értékesítése májusban kezdődik.

Nokia C10 és C20

Ezek belépőszintű okostelefonok, amelyek Android 11 Go Edition operációs rendszer futtatnak, tudjátok, ez az az ökoszisztéma, ami még a legolcsóbb hardveren is korrekt felhasználói élménnyel kecsegtet.

Nokia C20

A hardver is ehhez mért, belépőszintű Unisoc processzorok dolgoznak mindkét készülékben, 1 vagy 2 GB operatív memóriával kiegészítve. A tárhely sem túl nagy, választani lehet 16 vagy 32 GB-os opciók közül, természetesen a bővítés mindkét mobil esetében lehetséges.

Nokia C10

Az újdonságok 6,52 colos HD+ felbontású LCD képernyővel, 5 megapixeles előlapi, valamint szintén 5 megapixeles hátlapi kamerával, micro USB csatlakozón keresztül töltődő 3000 mAh kapacitású akkumulátorral kerülnek forgalomba (a C20 LTE, a C10 pedig 3G modemmel). Természetesen nem kell majd értük túlzottan sokat leszurkolni, mindkét okostelefon 100 euró alatti vételárat kap, a C20 még ebben a hónapban, a C10 pedig júniusban jut el a boltok polcaira.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid