LG G4 – gyengébb processzorral jöhet, mint vártuk

7

Az LG G4-ről már elég sok pletykát hallhattunk, most azonban a GFXBench nevű tesztprogram buktatta le a mobilt, és így fény derült a legtöbb fontos részletre.

A GFXBench jóvoltából kiderültek az LG G4 (F500x) részletei. Ezek alapján egy 5.5 colos QHD kijelzőt kapunk, akárcsak az előd esetében, RAM-ból 3 GB áll majd rendelkezésre, a belső tárhely pedig 32 GB-os lesz, ami feltehetően bővíthető is.

Lg-g4-gfxbench-specs

Kamerákból egy 16 és egy 8 megapixeles szenzorra számíthatunk, a rendszer pedig a legújabb Android 5.1 lesz, és ez eddig valóban figyelemre méltó, egy szavunk sem lehetne.

A processzor azonban egy kis meglepetést okozhat, hiszen míg a legtöbb friss csúcsmobilt a 8 magos Snapdragon 810 hajtja, addig az LG G4-be egy 6 magos Snapdragon 808 kerülhet, ami némileg gyengébb teljesítményre képes. Ez egész pontosan négy energiatakarékos Cortex-A53-as magot, két erősebb Cortex-A57-es magot, és egy Adreno 418-as GPU-t jelent.

lg-g4-render

Az érdekes fejleményekre több magyarázat is szóba jöhet. Az egyik lehetőség, hogy az LG egy, a G4-nél erősebb G4 Note mobilt is piacra szeretne dobni, és ebbe szánják majd a Snapdragon 810-es processzort. A másik magyarázat az, hogy az előbb említett processzor túlmelegedési gondjai miatt váltottak inkább a kicsit gyengébb 808-ra. És persze van némi esély arra is, hogy csak elírás történt, és mégis a Qualcomm jelenlegi csúcshardverét kapja majd a G4.

Az LG G4 bemutatójának időpontjára is fény derül nemrég, a gyártó már ki is küldte a meghívókat egy április 28-án megrendezésre kerülő eseményre.

GFXBench, PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid