Megerősítették: kizárólag Snapdragon processzor lesz a Galaxy S23 mobilokban

0

Már korábban is felmerült pletykaként, hogy az Exynos lapkákkal kapcsolatos problémák miatt jövőre felhagy a Samsung a saját hardverek használatával a csúcskategóriában, és ezt most kvázi meg is erősítette a Qualcomm egyik vezetője.

A Samsung már jó ideje kétféle hardverrel szereli a Galaxy S szériás csúcsmodelljeit, egyes piacokon Snapdragon, míg más helyeken Exynos lapka hajtja a készülékeket. Az utóbbi években azonban rendre alul teljesítettek azok a modellek, amikben saját fejlesztésű hardver dolgozott, és nem csak a teljesítmény, hanem az üzemidő terén is, ráadásul sok esetben jobban is melegedtek. Emiatt volt egy kis elégedetlenség azokon a piacokon, amelyeken gyakorlatilag rosszabb hardverrel lehetett megvásárolni ugyanazt a telefont (sok esetben magasabb áron).

A Galaxy S22 mobiloknál már csökkentették az Exynos lapkás modellek arányát, a telefonok 75%-ába ugyanis Snapdragon 8 Gen 1 került, a következő generációval pedig teljesen átállnak a Qualcomm megoldására, legalábbis erre utal a vállalat egyik vezetőjének nemrég tett nyilatkozata.

A Qualcomm pénzügyi igazgatója, Akash Palkhiwala nemrég a vállalat eredményeiről beszélet a negyedéves beszámolón. Mivel a Galaxy S22 mobilok nagy részébe már az ő lapkájuk került, ezért viszonylag erős időszakot zártak, és azt is elárulta, hogy a Galaxy S23 szériában már “teljes részesedésük” lesz, vagyis minden készülékbe Snapdragon 8 Gen 2 kerülhet.

Voltak egyébként azzal kapcsolatos pletykák, hogy már decemberben leleplezik az új Samsung csúcsmobilokat, de sokkal valószínűbb egy februári debütálás.

És mi lesz az Exynos lapkákkal? A Samsung valószínűleg nem hagy fel a fejlesztéssel, a középkategóriás megoldásokat továbbra is fel fogják használni a saját készülékeik esetében, és csúcskategóriás hardver is készülhet, de ezt valószínűleg más gyártóknak adják majd el.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid