Befutott a Meizu Blue 20, ami egy 5G-s büdzsémobil mesterséges intelligencia funkciókkal

0

Egyáltalán nem áll szándékunkban panaszkodni emiatt, de a Meizu Blue 20 idestova a harmadik készülék, amelyet a kínai gyártó bejelentett azóta, hogy hírül adta, kiszállnak az okostelefonok piacáról. Habár nem túl valószínű, hogy a Blue 20 megjelenik Európában, érdekességként talán érdemes vele foglalkozni, hiszen egy 5G modemmel szerelt, mesterséges intelligencia funkciókkal megpakolt, büdzsékategóriás mobilról van szó.

A kínai gyártó ezúttal nem csúcskategóriás okostelefonnal rukkolt elő, hiszen a Meizu Blue 20 meghajtásáról Unisoc T765 lapkakészlet gondoskodik, ami egy 6 nm-es konstrukció. A választott lapkakészlet alapján már sejthető, hogy a telefon vételára is kedvező lesz. Az összeget még nem hozták nyilvánosságra, csupán annyit tudni, hogy 6/128 GB-os és 8/256 GB-os konfigurációkban fogják értékesíteni.

Mindenesetre a választott lapkakészlet biztosítja az 5G kapcsolatot, és mesterséges intelligencia funkciók használatára is lehetőséget biztosít. Példának okáért kapunk egy MI-vel támogatott írási funkciót, chatbotot, de a jövendőbeli tulajdonos képeket is generálhat a készülék segítségével. A mobil kameráival készített fotókat is szerkeszthetjük a mesterséges értelem bevonásával.

A Meizu listázása szerint a mobil hátlapjára 50 megapixeles elsődleges kamera kerül, a szelfikamera pedig 8 megapixeles, de az apró betűs részből az derül ki, hogy igazából 13 és 5 megapixeles modulokat szerelnek az okostelefonra, és a nagyobb felbontások csupán szoftveres interpoláció révén valósulnak meg. A telefon Flyme AI OS operációs rendszert futtat, és az említetteken kívül még magában foglal néhány intelligens biztonsági és adatvédelmi opciót is.

A Meizu Blue 20 6,52 hüvelykes megjelenítővel rendelkezik, amelynek gyártásakor IPS LCD panelt használtak. A képernyő maximális képfrissítési rátája 90 Hz, felbontása pedig Full HD+. Az említésre méltó jellemzők közé sorolható még a micro SD kártya révén történő háttértár-bővítés (a mobil állítólag 2 TB kapacitású kártyákat is kezel), illetve fülhallgató kimenet is szereltek a készülékre, sztereó hangszórókkal egyetemben. Az okostelefon energiaellátását egy 5010 mAh kapacitású akkumulátor biztosítja, amelyet USB-C csatlakozón keresztül lehet táplálni, egyelőre nem részletezett töltési sebességgel.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid