Jövő hónapban debütál a Snapdragon 7s Gen 3 lapkakészlet

0

A Qualcomm a színfalak mögött egy új középkategóriás lapkakészleten dolgozik, ami a Snapdragon 7s Gen 3 nevet kapja majd. A chipsetet idő előtt leleplező szivárogtató szerint az új hardverben a grafikus gyorsítás feladatát az Adreno 810 nevű modul végzi majd. Ez a név arra utal, hogy a jövőben az amerikai cég új sémát választhat a GPU egységek megjelölésére.

A Qualcomm pár évvel ezelőtt elhagyta a korábbi elnevezési sémáját, és a Snapdragon 6-, 7- és 800 szérianevek helyett a Snapdragon 6, 7 és 8 Gen jelölést kezdte alkalmazni. Mondanunk sem kell, hogy ezek a címkék egy idő után elkezdtek egyre zavarosabbá válni, és a legfrissebb értesülések szerint a cég szándékozik még jobban összekuszálni a dolgokat.

Yogesh Brar szivárogtató állítja, hogy a Qualcomm szinte teljesen készen áll a Snapdragon 7s Gen 3 lapkakészlet bevezetésére. A bennfentes nem árult el részleteket a CPU kiépítését illetően, csupán annyit, hogy az elsődleges magot 2,5 GHz-re kalibrálja a gyártó, amely mellé betársul három közepes teljesítményű mag 2,4, illetve négy energiahatékony mag 1,8 GHz-es órajellel.

Ezzel még nem is lenne gond, de a bennfentes azt állítja, hogy az új lapkakészletben a grafikus vezérlés feladatát az Adreno 810 GPU végzi majd. A Qualcomm már leszokott arról, hogy nyilvánosságra hozza a GPU modellszámokat, de vállalati környezetben még mindig használják azokat.

A cég az Adreno 7xx jelzést használja a csúcskategóriás grafikus vezérlőknél, az Adreno 6xx jelzést pedig a középkategóriás és az olcsóbb konstrukcióknál, így aztán ez a 810-es számozás egy kicsit zavarossá teszi a dolgokat, mivel a név tévesen azt sugallja, hogy a szóban forgó GPU felülmúlja a prémium chipek vezérlőjét. A Snapdragon 8 Gen 3-ban, vagyis a jelenlegi csúcslapkában, Adreno 750 végzi a grafikus gyorsítást.

Persze azt is lehetne most mondani, hogy a szivárogtató téved, de a Snapdragon 7s Gen 3 CPU órajeleit és az Adreno 810 nevet egy benchmark listán is kiszúrták néhány nappal ezelőtt. Mindent összevetve, a Snapdragon 7s Gen 3 elnevezés azt is jelenti, hogy a lapkakészlet a Snapdragon 7+ Gen 3 chip alá kerül a hierarchiában, vagyis nem érdemes olyan teljesítményre számítani, mint a korábbi zászlóshajó készülékek esetében.

A szivárogtató még azt is hozzáteszi, hogy a Snapdragon 7s Gen 3 jövő hónapban jelenik meg, az első olyan készülék, amelyben az új chipset szolgál, pedig szeptemberben debütál. A lapkakészletet a jelek szerint használni fogja a Realme és a Redmi mellett a Motorola és a Vivo is. Az előző modell, vagyis a Snapdragon 7s Gen 2 chipset a nagyjából 300 dollár körüli készülékekben jelent meg, így arra számítunk, hogy az új lapka is hasonló árazású okostelefonok meghajtásáról gondoskodik majd.

Forrás: Android Authority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid