Windows 7-et futtat az Asus Zenfone 2

2

Az Asus Zenfone 2 egy Intel proci által hajtott okostelefon, amelynek bizonyos variánsait már 199 dollárért is meg lehet venni (persze nem nálunk). A készülék sok mindenben mutatott újat a konkurenciához képest, de néhány XDA-s srác most egy merőben más funkcióval ruházta fel a mobilt. Egy kis trükközéssel ugyanis a Zenfone 2 gond nélkül futtatja az asztali számítógépekre szánt Windows 7-et.

A cikkben szereplő hack segítségével a mobil képessé válik a Windows 7 futtatására, persze ugyanez az eljárás megállja a helyét akkor is, ha Win 8-ra, 8.1-re, esetleg a hamarosan érkező 10-re vágyunk az Asus alapesetben Androidos telefonján. A telepítés teljes procedúráját bonyolult lenne elmagyarázni, illetve helyhiányban nem is vállalkozunk rá. A lényeg az, hogy meg kell nyitni a készülék bootloaderjét, majd flashelni kell a kernelt. Ezután particionáljuk az SD kártyát, majd egy rakás parancssor futtatása után a Windows virtuális gép formájában települ a Zenfone 2-re. Akit a teljes folyamat érdekel, az kattintson ide.

Ahhoz nem kell informatikusnak lenni, hogy rájöjjünk, mindez azért lehetséges, mert egy x86-os Intel processzor van a telefon belsejében, ami lényeges kelléke az asztali Windows operációs rendszer futtatásának.

A dolog kevés gyakorlati haszonnal bír, de elég klassz látvány az egyik legnépszerűbb asztali rendszert viszontlátni egy Androidos telefonon, ráadásul a Win 7 egészen használhatóan működik ezen körülmények között. Érdemes mindezt videón is megnézni:

XDA

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid