Bejelentették a Snapdragon 4s Gen 2-t, amit olcsó 5G-s telefonokba szerelnek majd

0

A Qualcomm Indiában leplezte le legújabb lapkakészletét, a Snapdragon 4s Gen 2-t, amely a nevével ellentétben nem folytatása a tavaly bemutatott Snapdragon 4 Gen 2-nek, hanem egy pénztárcabarát 5G chip 4 nm-es csíkszélességgel. A hardvert belépőszintű okostelefonokba szánják, elsősorban, de vélhetően nem kizárólag olyan modellekbe, amelyeket az indiai piacon forgalmaznak majd.

A CPU kiépítés két Cortex-A78 magból áll, amelyek 2,0 GHz-en pörögnek, hozzájuk társul még további hat Cortex-A55 mag 1,8 GHz-es órajellel. Az összes mag 200 MHz-cel alacsonyabb frekvencián működik, mint azok, amelyek a Snapdragon 4 Gen 2-ben teljesítenek szolgálatot, vagyis nem egy erősebb, hanem épp ellenkezőleg, egy visszafogottabb változat lett a 4s Gen 2.

A grafikus vezérlő pontos típusát a gyártó nem nevezte meg, ami pedig az operatív memóriát illeti, az új konstrukció az LPDDR4x RAM modulokkal kompatibilis, és továbbra is támogatja az UFS 3.1-es háttértárakat.

Az új chipset tehát képes kapcsolódni az 5G hálózatokra, de a modem maximális letöltési sebessége “mindössze” 2 Gbps. A Snapdragon 4s Gen 2 minden különösebb erőfeszítés nélkül meghajtja a Full HD+ felbontású képernyőket akár 90 Hz-es képfrissítési ráta mellett.

A lapkakészlet részét képező képfeldolgozó egység 84 megapixeles elsődleges kamerákat is működésre bírhat. Támogatott vezeték nélküli kapcsolati platformok még a Bluetooth 5.2 és a Wi-Fi 5.

A Qualcomm szerint a chipset lehetővé teszi, hogy akár 100 dollár (kb. 37.000 Ft) alatti telefonokat adjanak ki a gyártók 5G támogatással.

Az első olyan okostelefon, amelynek belsejében Snapdragon 4s Gen 2 teljesít szolgálatot, még az idén befut majd, és a Xiaomi megerősítette, hogy ezen a készüléken az ő márkajelzésük lesz.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid