A Honor nemzetközileg is elérhetővé teszi szemkövető funkcióját

0

A Honornak van egy mesterséges intelligencia alapokon nyugvó szemkövető funkciója, amelyet februárban be is mutattak. Ennek segítségével a gyártó szakembere, illetve a kísérletbe bevont újságírók egy Magic 6 Pro okostelefon segítségével képesek voltak a szemükkel elindítani egy autót, illetve előre-hátra mozgatni azt. A technológia eddig csak Kínában volt elérhető, de még ebben a hónapban megkezdődik a globális bevezetés.

A gyártó bejelentette, hogy a szemkövető funkciót augusztus 27-én nemzetközileg is bevezetik, és elérhető lesz minden MagicOS 8.0 rendszert futtató készülékükön, így a Magic 5 Pro-n is. A funkció segítségével a felhasználók mindössze a szemük mozgásával képesek lesznek a telefon vezérlésére, alkalmazásokat nyithatnak meg, értesítéseket tekinthetnek meg.

A Honor a bejelentésében ezenkívül azt is megemlítette, hogy további lehetőségeket is megvizsgálnak a multimodális mesterségesintelligencia-technológiájuk felhasználására, valamint arról is szót ejtettek, hogy egy non-invazív agy-számítógép interfész fejlesztésén dolgoznak. A gyártó nem titkolt célja az, hogy ezeket a kisegítő technológiákat mindenki számára elérhetővé tegyék.

Ha már láttál legalább két science fiction filmet életedben, máris lehet elképzelésed arról, hogy mire képes a Honor BCI innovációja. A segítségével a felhasználók agyi elektromos jelek révén tudnának kommunikálni külső eszközökkel, ami rendkívül hasznos lenne mindazok számára, akik valamilyen fogyatékossággal kénytelenek együtt élni.

Ha érdekel, ez miként nézhet ki a gyakorlatban, nézd meg a BBC Storyworks rövid filmjét, amelyben egy olyan illetőt mutatnak be, akit 14 évvel ezelőtt ALS-sel diagnosztizáltak. Ez a személy most szemkövető technológiát használ a kommunikációhoz, és még műalkotások készítésére is képes a fejlesztésnek köszönhetően.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid