Hivatalos a Qualcomm Snapdragon 7s Gen 3

0

A Qualcomm új chipet jelentett be, immár hivatalos a 4 nm-es Snapdragon 7s Gen 3. A friss modell valahol a Snapdragon 7 Gen 3 alatt foglal helyet, ugyanakkor a gyártó azt ígéri, hogy az újdonság figyelemre méltó mesterséges intelligencia élményt nyújt majd azok számára, akik egy megfizethetőbb kategóriás okostelefon mellett teszik le a voksukat.

Az új chipset iránt már most nagy az érdeklődés, többek között olyan partnerek fogják alkalmazni, mint a Realme vagy a Sharp. Azok a mobilok, amelyeket Snapdragon 7s Gen 3 hajt, valamikor a soron következő hónapokban jelennek majd meg. De előttük a Xiaomi dob piacra szeptemberben egy készüléket ezzel a chippel.

Az újdonság 20 százalékkal jobb processzoros és 40 százalékkal javított grafikus teljesítményt kínál, mint a 7s Gen 2 lapkakészlet, a mesterséges intelligencia képességei pedig 30 százalékkal lesznek jobbak, miközben a chip működése 12 százalékkal energiatakarékosabb. Csak processzoros szempontból akár 45 százalékkal kevesebb lehet az új chip fogyasztása.

Az elsődleges CPU mag 2,5 GHz-en pörög, három további teljesítménycentrikus mag pedig 2,4 GHz-re is felmehet, ezek mellett van még további négy energiahatékony mag, amik 1,8 GHz-en duruzsolnak.

A Snapdragon 7s Gen 3 legfeljebb 16 GB RAM-ot és UFS 3.1 tárhelyeket kezel. A beépített mesterséges intelligencia motornak köszönhetően az eszközön történő MI-feladatok végrehajtása is lehetséges. A lapkakészlet támogatja a mesterséges intelligencia alapú zajszűrést és zajcsökkentést, a 200 megapixeles fényképezést, illetve a 4K HDR videórögzítést.

A képfeldolgozó egység szerepét a Spectra Triple ISP tölti be, amellyel lehetséges fotók készítése és mozgókép rögzítése, az ígéret szerint villámgyors párhuzamos feldolgozással és zökkenőmentes zoomolással.

A Qualcomm új lapkakészlete boldogul a Full HD+ felbontású, 144 Hz-es megjelenítőkkel, játékokon belül támogatja az Adaptive Performance Engine 3.0, valamint a Variable Rate Shading metódusokat, ezeknek segítségével képes dinamikusan renderelni különböző objektumokat egy adott jeleneten belül. Aztán ott van még az Adreno HDR Fast Blend, illetve a Vulkan 1.3 API is a támogatott technológiák között.

A Snapdragon 7s Gen 3 lapkakészlet a fentieken kívül támogatja még az mmWave, a 6 GHz alatti, az SA és NSA 5G hálózatokat, a Wi-Fi 6E és Bluetooth 5.4 szabványokat, helymeghatározás céljából pedig kommunikálhat GPS, GLONASS, BeiDou, Galileo, QZSS és NavIC műholdas rendszerekkel.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid