Jövőre érkezhet a Xiaomi gombok nélküli okostelefonja

0

A Xiaomi kutatási és fejlesztési részlege nincs híján innovatív ambícióknak, mint kiderült, műhelyükben készül egy háromfelé hajtható okostelefon, olyasmi, mint amivel a Huawei vezérigazgatója villogott nemrég. A kínai vállalat, ha más nem, legalább egy készülékkel a fizikai gombokat is el szeretné hagyni, és ha minden igaz, 2025 első felében mi is megláthatjuk, miként is képzelik el ezt.

A Xiaomi egy gombok nélküli okostelefonon dolgozik, amely a fejlesztés ideje alatt a Zhuque kódnevet viseli. A hírt terjesztő források azonban nem egyértelműsítik, mi fogja helyettesíteni a fizikai kapcsolókat, vagyis a kínai gyártó alkalmazhat valamilyen gesztusvezérlést, nyomásérzékeny peremeket, hangparancsokat, illetve ezek tetszőleges kombinációját is.

A mobil másik érdekessége a megjelenítő alá szerelt “láthatatlan” előlapi kamera lesz, remélhetőleg tisztességes képminőséggel. A fizikai gombokat száműző okostelefon burkolata alá Snapdragon 8+ Gen 4 lapkakészlet kerülhet, vagyis ugyanaz a vas, ami állítólag a Xiaomi 15S Pro-t hajtja majd. Az utóbbi készülék valamikor 2025 áprilisa és júniusa között jelenhet meg.

Nem nehéz kikövetkeztetni, hogy a Snapdragon 8+ Gen 4 az októberben debütáló Snapdragon 8 Gen 4 továbbfejlesztett változata lesz, jó eséllyel emelt órajelű CPU-magokkal és más hasonló teljesítménynövelő változtatásokkal.

Az átlagos okostelefon-felhasználó számára a fizikai gombok elhagyása egy elég jelentős változtatás, így aztán a Zhuque sikere egyelőre kérdéses. Egyébként amennyiben megjelenik, nem a Xiaomi készüléke lesz az első okosmobil fizikai gombok nélkül, ott volt 2019-ben a Meizu Zero, ami akkor egy érdekes kuriózum volt, de végül a feledés homályában végezte.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid