Gombok és portok nélkül debütált a Meizu Zero okostelefon

0

A Meizu bemutatta legújabb csúcsmobilját, ami meglehetősen futurisztikus lett, ugyanis nincs rajta semmilyen fizikai gomb vagy csatlakozó, de még SIM foglalat sem!

A Meizu Zero neve arra utal, hogy szinte semmilyen nyílás nincs rajta, vagyis teljesen egybefüggő házzal rendelkezik a mobil. A hangszóró helyett például egy piezoelektromos megoldást kapunk, ami a képernyő rezegtetésével generálja a hangot. A technológiát mSound 2.0-nak nevezi a Meizu, és bár voltak már korábban hasonló próbálkozások (pl. Xiaomi Mi MIX), minden bizonnyal egy továbbfejlesztett verzióról van szó.

A gombok is eltűntek, így a bekapcsolás és a hangerő állítása a készülék oldalainak érintésével lehetséges. Jack csatlakozó sincs természetesem, helyette maradnak a Bluetooth-os megoldások, és a töltő portról is le kell mondanunk. Szerencsére a vezetéknélküli töltés elég menő lett, a Meizu új technológiája 18W-tal képes táplálni az aksit, ami az eddigi leggyorsabb ilyen fejlesztés. Adatátvitelre pedig marad a Wifi és a mobilhálózatok. Ha pedig mindez még nem lenne elég, akkor a SIM foglalatról is le kell mondanunk, helyette beépített eSIM-et használ a Meizu Zero.

A gyártó egyelőre nem árult el minden részletet a mobillal kapcsolatban, a következő adatok ismertek még: 5,99 colos AMOLED kijelző, Snapdragon 845 chipset, 12+20 MP-es duál hátlapi kamera (Sony IMX 380 és IMX 350 AI szenzorokkal), 20 MP-es szelfikamera, IP68-as vízállóság és természetesen kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasó.

A kerámia házas Meizu Zero feketében és fehérben lesz elérhető, ám a pontos ára és a megjelenés ideje még nem ismert. Mondjuk ezek talán nem is annyira lényegesek, hiszen inkább egy érdekes koncepciómobilról van szó, ami igyekszik megmutatni, hogy milyen irányba is halad az iparág. (Egyébként akár már holnap bemutatkozhat a Vivo nagyon hasonló mobilja, az Apex 2019, kíváncsian várjuk, hogy milyen lesz.)

Forrás: Meizu

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid