Maguktól eltűnő képekről panaszkodnak egyes Huawei-felhasználók

0

Érdekes jelenségre lettek figyelmesek a kínai gyártó készülékeinek tulajdonosai, hiszen valami titokzatos oknál fogva eltűntek a képeik, a hibát pedig már a Huawei is elismerte.

Kínában figyeltek fel rá a felhasználók, hogy több képük is odalett, és egyszer csak nem találták őket többé. Mint kiderült, a hiba egyelőre csak a Twitterről letöltött fotókat érinti, és többen nyomozásba is kezdtek, hogy mi állhat a háttérben.

A Redditen összegyűlt felhasználók egyelőre még nem találták meg az okát, sem a megoldást, ám az bebizonyosodott, hogy nem csak a kínai régió érintett, ráadásul a Huawei mobiljai mellett a Honor készülékek is ebben a “betegségben” szenvednek. Többen rendszerüzenet is kaptak, amelyben a Huawei jelzi, hogy az adott képet eltávolították a galériából, de voltak, akiknek az állt az jelzésben, hogy a képfájl megsérült.

A gyártó már ki is adott egy közleményt, amelyben elismeri a problémát, ami állítólag a Twitter 7.77.0 és 7.78.0-verzióit érinti. Az app minden esetben egy külön mappát hoz létre a letöltött képeknek, amelynek szintén a fájl nevét adja, ez pedig elindítja a Huawei EMUI rendszerében található képvédő szolgáltatást. Ez értesíti a felhasználót a törlésről, ám az igazi csavar az, hogy nem is törli teljesen a képeket, hanem a Manager/picture/Twitter mappában továbbra is elérhetjük azokat.

A Huawei már dolgozik a megoldáson, amelybe természetesen a Twittert is bevonták, és remélhetőleg hamarosan meg is oldódik a probléma. Azért kíváncsiak lennénk rá, hogy mennyi embert érint a dolog, hiszen bizonyára sokan észre sem vették a hibát.

Forrás: 24.hu

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid