Úgy néz ki, csak októberben indulnak az Android 15 frissítések

0

Pár hete mutatták be a Google Pixel 9 okostelefonokat, amelyek ezúttal nekünk, magyaroknak sem csupán kuriózumok, meg tudjuk őket vásárolni akár még szolgáltatótól is. Az újdonságok azonban érdekes módon Android 14 operációs rendszerrel debütáltak, így aztán adja magát a kérdés: vajon mikor érkezik a 15-ös verzió? Egy friss szóbeszéd szerint erre egészen októberig kell várni.

A legújabb értesülések szerint a Google majd csak októberben fogja kiadni az Android 15-öt a támogatott Pixel mobilokra, erre valamikor a hónap közepén kerülhet sor (más gyártók pedig jó eséllyel ezt követően frissítenek majd). Állítólag ez a késés annak ellenére történik, hogy a Google a jövő héten közzé teszi az Android 15 forráskódját.

Eddig egyébként úgy volt, hogy a forráskód kiadásának napja egybeesett a Pixel telefonokra történő frissítés kezdetével, de ez a szokás mostanában megváltozott, mivel a Pixel fejlesztőcsapata rendszeresen visszatartja a frissítéseket mindaddig, amíg azok teljesen készen nem állnak a terjesztésre.

Ez a gyakorlat több időt adhat a funkciók bevezetésének, marketingjének megtervezéséhez, a változtatások teszteléséhez, illetve ha netalán az utolsó pillanatokban találnának hibákat, akkor azokat ki lehet javítani.

Az új információt publikáló forrás azt állítja, hogy az Android 15 frissítést azért tartják vissza, hogy javítsanak a stabilitásán. A fejlesztőknek van bőven idejük október közepéig ráncba szedni a rendszert, reméljük ez majd sikerül is nekik.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid