A Xiaomi 14T modellek is megkapják a Bekarikázással Keresés funkciót

0

A Bekarikázással Keresés (vagy angolul Circle to Search) egy rendkívül hasznos mesterséges intelligencia funkció, amely a Samsung Galaxy S24 készülékekkel debütált az év elején, majd később a Google is kiadta a Pixel mobilokra. Szerencsére nem csak a Samsung és a Google termékein lesz elérhető, a hamarosan megjelenő Xiaomi 14T modelleknél is az egyik fontos újításának fog számítani.

Kiszivárgott egy rakás promóciós anyag, amelyek a jövő héten, szeptember 26-án bemutatkozó Xiaomi 14T és 14T Pro mobilok jellemzőit méltatják. Az okostelefonok által biztosított funkciók között ott lesz a Bekarikázással Keresés. Sőt, ez a funkció a marketingkampány egyik központi eleme lesz, más Google Gemini szolgáltatások mellett, mint amilyenek a mesterséges intelligenciával működő Jegyzetek, Fordító, Feliratozás és Hangrögzítő.

Az idő előtt napvilágra került képek azt is megerősítik, hogy a Xiaomi 14T belsejében MediaTek Dimensity 8300 Ultra lapkakészlet teljesít majd szolgálatot 12 GB operatív memória, valamint 512 GB bővíthető háttértár mellett. A készülék hardveres komponenseit egy 5000 mAh kapacitású akkumulátor látja el energiával, amely támogatja a 67 wattos kábeles töltést. A megfelelő adapterrel a telefon teljesen lemerült állapotából akár 45 perc alatt 100%-ra lesz tölthető. A mobil hátlapjára 50 megapixeles elsődleges kamerát szerelnek, amelyben Sony IMX906 szenzor dolgozik.

A készlet részét képezi még egy 50 megapixeles telefotó, valamint egy 12 megapixeles ultraszéles látószögű egység is, míg az előlapra 32 megapixeles szelfikamera kerül. A Xiaomi 14T Pro nagyjából ugyanezt fogja kínálni, annyi különbséggel, hogy a burkolata alá Dimensity 9300+ chipset kerül, és valószínűleg valamilyen gyorsabb töltési sebességet is támogatni fog.

A mobilok 6,67 colos, 2712 x 1220 pixel felbontású OLED megjelenítővel lesznek felszerelve, ami támogatja a 144 Hz-es képfrissítési rátát. Mindkét újdonság külső borítását úgy alakítják ki, hogy az megfeleljen az IP68 besorolás követelményeinek, vagyis ellenálló lesz a vízzel és a porral szemben. A készülékek már a legelső bekapcsolást követően Android 14-gyel fogadják az új tulajdonost, aki használhatja a HyperOS felület extráit is.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid