Hamarosan érkezik a Snapdragon 8 Gen 4 legnagyobb ellenfele, a MediaTek Dimensity 9400 lapkakészlet

0

Korábban többször is volt terítéken valamilyen szivárogtatás a MediaTek érkezőfélben lévő csúcskategóriás lapkakészletével, a Dimensity 9400-zal kapcsolatban. Most végre hivatalosan is megerősítették, hogy mikor mutatják be a lapkát. A gyártó a Weibón harangozta be a jeles dátumot, október 9-ét, azzal az ígérettel, hogy aznap MediaTek termékek új generációjára számíthatunk.

A kínaiak legnépszerűbb közösségi oldalán publikált poszt konkrétan nem nevezte meg az új chipsetet, de várhatóan Dimensity 9400 lesz a neve, és új mesterséges intelligencia NPU modullal, valamint az ARM Immortalis-G925 MC12 grafikus vezérlővel lesz felszerelve. Utóbbiról a minap mi is értekeztünk, állítólag olyan teljesítményre lesz képes, amely sarokba állítja az iPhone 16 Pro mobilok belsejében lévő A18 Prót is.

Ami pedig a chipset többi jellemzőjét illeti, a szóbeszédek szerint 8 magos CPU-kiépítést kaphat. Ennek élén egy 3,63 GHz-en ketyegő Cortex-X925 mag áll majd, amelyhez betársul három 2,8 GHz-en pörgő Cortex-X4 számítóegység. A maradék négy mag 2,1 GHz-en duruzsol, ezek Cortex-A720 típusúak lesznek. Az eddigi előzetes benchmark-eredmények alapján a processzor 30%-kal jobb teljesítményre lesz képes, mint az elődje, a grafikus vezérlő pedig tényleg piacvezetőnek ígérkezik.

Az Oppo az elsők között alkalmazhatja a MediaTek Dimensity 9400-at, amelyet az új Find X8 modellek borítása alá szerelhet. A Vivo X200 sorozat pedig legalább négy olyan készülékkel érkezhet, amelyben a tajvaniak lapkája zakatol, de ez az infó egyelőre nem kapott hivatalos megerősítést a gyártó részéről.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid