Tesztelték a Samsung Galaxy S25 Ultrát, erősebb lehet, mint az iPhone 16 Pro Max

0

Habár még hosszú hónapok választanak el bennünket a Samsung Galaxy S25 széria bejelentésétől, egyre tisztább kép alakul ki bennünk az új zászlóshajókról. Közülük természetesen a Galaxy S25 Ultra lesz az igazi nagyágyú, amely újratervezett, karcsúsított és könnyített házzal, vékonyabb megjelenítő körüli keretekkel és talán műholdas üzenetküldési lehetőséggel fog debütálni. A mobil állítólag minden piacon Snapdragon 8 Gen 4 chipsettel lesz felszerelve, és nemrég tesztelték is a szóban forgó hardvert a csúcsmodell belsejében.

A dél-koreai gyártó munkatársai közül valaki fogott egy Galaxy S25 Ultra prototípust, és tesztelte a Geekbench nevű szintetikus benchmark alkalmazás segítségével. Az eredménylapból kiderül, hogy a CPU-kiépítésben lesz két 4,2 GHz-en pörgő mag, illetve további 6, amelyek 2,9 GHz-ig tudnak felpörögni, ez jelentős előrelépés az előző generációs modellhez viszonyítva.

Az egymagos és többmagos eredmények nagyjából 30%-kal jobbak, mint a szintén Snapdragon chippel szerelt Galaxy S24 Ultra esetében. Az iPhone 16 Pro Max-hoz, illetve a benne dolgozó új Apple ‘A18 Pro chiphez viszonyítva az egymagos teljesítmény nagyon hasonló, a többmagosban viszont 15-20%-kal erősebb az S25 Ultra.

A szintetikus teszteredmények ezen kívül megerősítették az új architektúra  (2 + 6 mag) alkalmazását, amelyet korábban már láttunk benchmark adatlapokon.

A várható formaterv

A próbára vitt készülék az SM-938U modellszámot viseli, vagyis az Egyesült Államokban forgalomba kerülő változatot tesztelték. A mobil a próbatétel ideje alatt Android 15 operációs rendszert futtatott, a működésért felelős chipsetet pedig 12 GB operatív memóriával egészítették ki. Arra számítani lehetett, hogy ez a RAM-konfiguráció az új generációban is megmarad, de valószínűleg lesznek 16 GB-tal szerelt verziók is. Ha szeretnél képben lenni a Samsung Galaxy S25 Ultrával kapcsolatos kiszivárgott információkat illetően, akkor ajánljuk korábbi cikkeinket.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid