120 Hz-es kijelzővel és Snapdragon 7 Gen 3 chippel érkezett az Oppo K12 Plus

0

Az Oppo erőteljes középkategóriás mobilra rukkolt elő a K12 Plus képében. Az okostelefon 120 Hz-es megjelenítővel, Snapdragon 7 Gen 3 lapkakészlettel és 6400 mAh kapacitású akkumulátorral érkezett.

Az Oppo K12 Plus 6,7 hüvelykes, Full HD+ felbontású, 120 Hz-es AMOLED megjelenítőt kapott, amelynek maximális fényereje elérheti az 1100 nitet is. A panelt nedves ujjakkal is kezelhetjük. Az Oppo kifejlesztett egy saját ütéselnyelő kialakítást is, amely az ígéret szerint mindenre kiterjedő védelmet biztosít a készülék számára.

A mobil borítása alatt a már említett Snapdragon 7 Gen 3 lapkakészlet teljesít szolgálatot, amelyhez kiszereléstől függően akár 12 GB LPDDR4x RAM és 512 GB UFS 3.1 belső tárhely is betársulhat.

Utóbbit bármikor bővíthetjük microSD kártyával, és a célra akár egy 1 TB-osat is használhatunk. Valamennyit a belső tárhelyből le fog magának csípni az Android 14 alapokon nyugvó ColorOS 14 rendszer. A gyártó egyelőre nem közölte, hogy meddig tervezi támogatni a mobilt.

A kamerák is igen korrektnek ígérkeznek, élükön egy 50 megapixeles konstrukció áll, optikai képstabilizátorral. A rendszer részét képezi még egy 8 megapixeles, ultraszéles látószögű modul is. Az előlapra pedig 16 megapixeles egység kerül. A telefon egy rakat mesterséges intelligencia funkciót kapott: az AI Radírral nem kívánt elemeket távolíthatunk el a fényképekről, illetve emojikat alkothatunk, fotókról kivágott személyek, háziállatok vagy más tárgyak felhasználásával.

Az Oppo K12 Plus energiaellátását 6400 mAh kapacitású akkumulátor biztosítja, amely támogatja a 80 wattos kábeles gyorstöltést, valamint a 10 wattos fordított vezeték nélküli táplálást is. A gyártó szerint az akkumulátor 20 perc alatt 50 százalékra tölthető a megfelelő adapter használatával.

A készülék említésre méltó jellemzői közé tartozik az X-tengelyes vibromotor, amely 4D rezgést biztosít játékokon belül, a kettős hangszóró, az NFC modul, az infravörös port, a kijelzőbe integrált ujjlenyomat-olvasó, a külső borítás IP54 minősítésnek megfelelő kialakítása, és az 5G kapcsolódás lehetősége. A telefon belsejében lévő hardvert 4129 mm²-es, folyadékhűtéssel kombinált gőzkamra hűti. Erre szükség is lehet, mert a telefon támogatja a 120 fps-es játékokat.

Az Oppo újdonsága fekete és fehér színekben kerül forgalomba, egyelőre csak Kínában, ahol az érdeklődők helyi pénzből átszámítva nagyjából 99 ezer forintnak megfelelő összegért vehetik meg a 8/256 GB-os alap konfigurációt, a 12/512 GB-os kiszerelés pedig 130 ezer forinttal megegyező értékű jüant kóstál. Nemzetközi értékesítésről egyelőre nem esett szó, de egy ilyen kiválónak ígérkező mobilt vétek lenne csak a helyi piacon árulni.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid