Leleplezték a Vivo X200 Pro és X200 Pro Mini modelleket is

0

A Vivo bemutatta az X200 szériát, amely három készülékből áll. Az alapmodellről egy másik cikkben értekeztünk, a sorozat további tagjai, az X200 Pro és az X200 Pro Mini pedig ebben az írásban kerülnek ismertetésre. Az új mobilok fókuszában a dizájn, a fotózás és a videózás, a teljesítmény, valamint a tartósság áll.

A Vivo X200 Pro fekete, szürke, fehér és zafírkék árnyalatokban kerül majd forgalomba, míg a Pro Mini titánzöld, rózsaszín és cseresznyevirág festéssel lesz választható. Mindkét telefon fejlett ellenállással rendelkezik az elemekkel szemben, az IP69 besorolás követelményeinek megfelelően. A Mini hátlapjára matt üvegfelület került. Az okostelefonok laposabb kialakítású megjelenítőt kaptak az X100 sorozat tagjaihoz képest.

Vivo X200 Pro

Az X200 Pro egy mind a négy oldalán enyhén ívelt, 6,78 colos megjelenítővel rendelkezik, az X200 Pro Mini pedig 6,31 hüvelykes, sík kialakítású kijelzővel bír. Az X200 Pro képernyője körül 1,63 mm-es keretek vannak minden oldalon. A panel egy LTPO OLED konstrukció, változó képfrissítési frekvenciával, amely akár 120 Hz-ig is felmehet.

A maximális fényerő 4500 nit. A megjelenítő támogatja a Dolby Vision szabványt is. Az okostelefonok borítása alatt MediaTek Dimensity 9400 lapkakészlet teljesít szolgálatot. A chipset második generációs, 3 nanométeres gyártási eljárással készül, elsődleges processzormagja pedig egy Cortex-X925 számítóegység, amely akár 3,626 GHz-ig is felpöröghet. A grafikus számításokat egy 12 magos GPU végzi, amely komoly teljesítménnyel kecsegtet videójátékok futtatásakor. Jelenleg ez a legerősebb hardver, ami elérhető egy Android mobilban.

X200 Pro Mini

A Vivo X200 Pro modellek mindegyike OriginOS 5 operációs rendszert futtat, amelyben egy rakat új mesterséges intelligencia funkció is helyet kapott. Ilyen például az Origin Island, amely a kínai gyártó válasza az Apple Dynamic Island-jére. Természetesen a Bekarikázással Keresés is megtalálható a választékban. A mobilok energiaellátását harmadik generációs szilícium-anód akkumulátor biztosítja. Az X200 Pro borítása alá 6000 mAh kapacitású telepet szerelnek, az X200 Pro Mini pedig egy 5700 mAh-s akksit kapott. Mindkét esetben támogatott a 90 wattos kábeles és a 30 wattos vezeték nélküli töltés.

Mindkét Vivo X200 Pro készülék hátlapján tripla kamerás képrögzítő rendszer található, Zeiss T* optikával kiegészítve. A képalkotást a Vivo V3+ modulja végzi. A telefonok elsődleges kamerájában Sony LYT-818 szenzor teljesít szolgálatot, ez egy 1/1,28 colos konstrukció, amelyet 22 nanométeres gyártási eljárással készítenek. Az objektív egy egyedi fejlesztésű, f/1,57-es modul, optikai precíziós kalibrációval.

Igazából ez egy kicsit visszalépés az X100 Pro modellek 1 colos kamerájához képest, de a gyártó szerint az új érzékelő utoléri a nagyobb méretű érzékelőt fényképezés szempontjából, videózásban pedig még felül is múlja azt. Ami a mozgóképek rögzítését illeti, a V3+ lehetővé teszi a 4K HDR Cinematic portré videók készítését. Ezekről a gyártó azt állítja, hogy iparágvezetőnek számítanak. A 4K felbontású videókat akár 120 fps-sel is fel lehet venni lassításhoz, de 4K HDR Dolby Vision tartalmak készítésére is lehetőségünk van, akár 60 fps sebességig.

Az X200 Pro mobilok teljes fókusztartományú 4K videókat is tudnak rögzíteni, 10 bites LOG-ban, akár 60 fps-ig. Az igazán nagy dobás a 200 megapixeles Zeiss APO telefotó kamera, amely az X200 Pro hátlapját ékesíti, mert ez ugyanaz a lenyűgöző modul, mint amelyet az X100 Ultrához kínáltak. Ez egy 85 mm-es, 3,7x optikai zoomra képes, f/2,67 rekeszértékű egység. Az X200 Pro Mini 50 megapixeles, 1/1,56 colos telefotó szenzort kapott, f/2,67 rekeszértékkel és 3x optikai zoommal. A kamerakészlet részét képezi még egy 50 megapixeles, ultraszéles látószögű egység. Szelfiket pedig a 32 megapixeles előlapi kamerával lehet készíteni.

A Vivo X200 Pro már előrendelhető Kínában, ahol október 19-én kerül forgalomba. A mobil legolcsóbban, helyi pénzből átszámítva, 273 ezer forintért szerezhető be, ezért az összegért egy 12/256 GB-os konfigurációt adnak. Ami pedig a Vivo X200 Pro Minit illeti, szintén él az előrendelés. Az okostelefon értékesítése október 25-én indul, és legkevesebb 242 ezer forintnak megfelelő jüanért vehető birtokba, szintén 12 GB RAM-mal és 256 GB háttértárral.

Nemzetközi megjelenésről egyelőre nem esett szó, de mivel a Vivo épp most lép be a magyar piacra, nem kizárt, hogy később nálunk is megjelennek az új csúcsmodellek.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid