Szinte fej-fej mellett a Samsung és az Apple, a Xiaomi a harmadik

0

A Canalys nevű elemzőcég nemrég publikálta legfrissebb jelentését, amelyben a globális okostelefon-piacot vették górcső alá a 2024-es év harmadik negyedére vonatkozóan. A szakértők szerint a júliustól szeptemberig tartó időszak alatt a gyártók közötti verseny szorosabbá vált, mint valaha.

A globális okostelefon-piac élén továbbra is a Samsung áll, de a dél-koreai gyártó alig tudta megőrizni első helyét a negyedév alatt, mivel az Apple szinte ugyanakkora piaci részesedést szerzett, mint kihívója (kb. 20%). A két gigász után következik a Xiaomi, majd az Oppo és a Vivo. De az igazi sztár az Apple volt a vizsgált időszak alatt, mivel az amerikai vállalat elérte az eddigi legmagasabb harmadik negyedévi eladási volumenét.

Óriási volt a kereslet az iPhone 15 és az új iPhone 16 modellek iránt, amelyek még várhatóan ebben a hónapban megkapják az Apple Intelligence szolgáltatás első funkcióit, ha nem is feltétlenül az összeset. Az Apple eladásainak növekedése mögött leginkább az áll, hogy a piac elmozdult a prémium kategóriás eszközök felé, vagyis az emberek újabban szívesebben választanak drágább készülékeket maguknak.

Az iPhone 16 modellek iránti kereslet is hozzájárul majd ahhoz, hogy az Apple a negyedik negyedévben is megtartsa ezt a lendületet, ami megmaradhat 2025 első felében is, miután további régiókban is bevezeti mesterséges intelligencia funkcióit (ugye nálunk, Európában és Kínában egy darabig még nem lesz elérhető az Apple Intelligence).

Az elemzők szerint a piac jól teljesít, és ez csak tovább fokozódik majd, ahogy megkezdődik október 31-én a Diwali Indiában, november 11-én az Egyedülállók Napja Kínában, illetve nálunk is lesz Black Friday november végén, a karácsonyi szezonról nem is beszélve.

A szakértők ugyanakkor rámutatnak arra, hogy bár az okostelefonpiac állapota javul, egyes gyártóknak továbbra is globális kihívásokkal kell szembenézniük, ami a kereslet növelését, illetve bizonyos szabályozási akadályokat illeti. Ez az elemzők szerint főleg az Európai Unióban érvényes.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid