Hivatalos a Honor X60 és az X60 Pro

0

A Honor leleplezte az X60 és X60 Pro készülékeket Kínában. Habár az alapmodell is egy vonzó ajánlatnak tűnik, kétségkívül a Pro kiadás viszi a prímet, többek között ívelt OLED képernyővel, masszív akkumulátorral és 108 megapixeles elsődleges kamerával.

A Honor X60 Pro ívelt OLED képernyővel lett felszerelve, amely 6,78 hüvelykes képátlóval, 120 Hz-es képfrissítési frekvenciával, 2700 x 1224 pixeles felbontással és 10 bites színképzéssel rendelkezik. A panel képes akár 3000 nites csúcsfényerőn tündökölni, ráadásul támogatja a 3840 Hz-es PWM fényerőszabályzást is. A kijelzőt nedves ujjakkal is vezérelheti a telefon jövendőbeli tulajdonosa, aki biztosan örülni fog annak, hogy a készülék vízálló, annak ellenére, hogy hivatalos IP-besorolást nem kapott.

Honor X60

A Pro modell belsejében Snapdragon 6 Gen 1 lapkakészlet teljesít szolgálatot, ami valljuk be, jelentős visszalépés az X50 Pro borítása alá szerelt Snapdragon 8+ Gen 1-hez viszonyítva. Sőt, igazából a 6 Gen 1 lapkakészletet az X50-es alapmodellben már alkalmazták. Persze nyilván jobb, mint az, amit az X60 kapott, mivel lehetővé teszi a 4K felbontású mozgókép rögzítést az elsődleges kamerával.

Mind az alapmodell, mind a Pro kiadás 108 megapixeles elsődleges kamerával lett felszerelve, amely mellé egy 2 megapixeles mélységérzékelő társul. A főkamera belsejében egy 1/1,67 colos szenzor található, amely támogatja a 9 az 1-ben pixelösszevonást, 1,92 µm-es effektív pixelméret mellett. A felhasználó számára elérhető lesz a szenzoros 3x zoom is. Ami viszont felejtős, az az optikai stabilizáció.

A Honor X60 Pro kijelzőjén kapszula alakú kamerakivágás található, de ebbe csupán egy 8 megapixeles szelfikamerának szorítottak helyet, némi extra hardver mellett, de ennek a mibenlétéről a gyártó egyelőre nem tett említést. Az OLED képernyő részét képezi még egy ujjlenyomat-olvasó is, amely az alapmodell esetében az oldalsó keretre került, mivel az IPS kijelzővel van felszerelve.

A Honor X60 előlapjára 6,8 hüvelykes, 2412 x 1080 felbontású IPS LCD megjelenítő kerül, amely jóval alacsonyabb, 850 nites fényerőre képes, de legalább a 120 Hz-es képfrissítési ráta továbbra is adott. Egy kör alakú kivágás ad otthont a szintén 8 megapixeles előlapi kamerának, ami pedig a hátlapi képrögzítő egységeket illeti, ugyanazt kapjuk, mint a Pro modell esetében, leszámítva, hogy az olcsóbb készülék nem tud 4K felbontásban rögzíteni. Ez ugyanis az egyik limitációja a borítása alá kerülő MediaTek Dimensity 7050 Ultra lapkakészletnek.

Honor X60 Pro

Az X60 modellek belsejébe 8 vagy 12 GB RAM kerül a választott kiszereléstől függően. Ami pedig a belső tárhelyet illeti, 128, 256 vagy 512 GB-os verziók közül lehet választani. A háttértárból valamennyit lefoglal majd magának a mobilokon futó MagicOS 8.0, amelynek alapjául az Android 14 szolgál. A Honor X60 belsejében 5800 mAh kapacitású akkumulátor található, amelyet legfeljebb 35 wattal lehet tölteni. Az X60 Pro viszont egy igazán masszív, 6600 mAh-s teleppel lett felszerelve, amelyet 66 wattal táplálhatunk vezetéken keresztül.

A Honor X60 Pro sztereó hangszórókkal lett felszerelve, amelyek kompatibilisek a gyártó Histen 7.1 technológiájával, így a hangerő akár 300 százalékra is megnövelhető. A két készülék csatlakoztathatóság szempontjából nagyjából ugyanazt kínálja: mindkettő támogatja két SIM-kártya egyidejű behelyezését, az 5G-kapcsolatokat és a Wi-Fi 6 szabványt. Viszont az alapmodell már egy újabb Bluetooth-szabványt is ismer, az 5.3-asat, míg a Pro esetében az 5.1-essel kell beérni. Mindkét modell támogatja az AAC, az LDAC és az aptX HD audiokodekeket. Az eltérés még az, hogy az X60 Pro kétirányú műholdas üzenetküldést is biztosít a BeiDou műholdas hálózat révén, amely akkor lehet szó szerint életmentő, ha nincs a környéken mobilhálózati lefedettség.

A Honor X60 forgalmazása már megkezdődött Kínában, ahol a gyártó online áruházából lehet beszerezni a készüléket. Az okostelefon legolcsóbb változata 8 GB RAM-mal és 128 GB háttértárral rendelkezik, és ez már helyi pénzből átszámítva nagyjából 62 ezer forintért megvásárolható. Színek tekintetében három választás van: fekete, zöld és ezüst. A Honor X60 Pro valamivel többe kerül, de nem sokkal, a legolcsóbb, 8/128 GB-os konfiguráció 77 ezer forintnak megfelelő jüanba kerül. A színválaszték ennél a készüléknél egy narancssárga kivitellel bővült, az eltérő árnyalatok pedig eltérő hátlapi textúrával rendelkeznek. Nemzetközi forgalmazásról egyelőre nem esett szó.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid