Lebukott az Oppo R9 és az R9 Plus

0

A kínai Oppo március 17-re egy kameraközpontú okostelefont ígért a vállalat rajongói számára. Sok mindent spekuláltak a készülékről, de most, hogy feltűnt a kínai telekommunikációs hivatal adatbázisában, máris tisztábban látni. Sőt, nem is egy, hanem kapásból két mobil fedte fel titkait.

Szóval lesz Oppo R9, illetve R9 Plus is, ami viszont biztosan nem lesz, az a Snapdragon 820 lapka, és el kell felejtenünk a QHD felbontású megjelenítőket is. Bánatra azonban nincs okunk, így is elég vagány telefonok lesznek az Oppo újdonságai.

Mindkét készülék háza fémből lesz, elsődleges erényük között szerepel majd a légiesség, hiszen az R9-es modell alig 6.5 mm, míg nagyobb testvére, a Plus 7.4 mm vastag lesz mindössze. A mobilok ovális home gombjai egy-egy ujjlenyomat-olvasónak fognak otthont adni.

Oppo-R9-and-R9-Plus-certified-by-TENAA

Az Oppo R9 5.5 hüvelykes kijelzővel örvendeztet meg minket, az R9 Plus pedig egy valódi phablet lesz a 6 colos képátlójával. A megjelenítők AMOLED technológiára épülnek majd, felbontásuk Full HD lesz. Az R9-et egy jelen pillanatban nem részletezett, 1.95 GHz-re skálázott, nyolcmagos processzort rejtő lapka működteti, ami akár a Helio X10 is lehet a MediaTek jóvoltából. A nagyobb modell egy 1.8 GHz-es, nyolcmagos CPU-t rejt magában, amely valamely Snapdragon 600-as szériából való chipset részét képezheti, bár ezúttal is csak találgatni tudunk.

Oppo-R9-and-R9-Plus-certified-by-TENAA (1)

Rendszermemóriából nem lesz hiányunk, 4 GB még sokáig elég lehet mindenre, a 32 (R9), illetve 64 GB-os (R9 Plus) tárhelyek ráadásul bővíthetőek. A készülékek elsődleges kamerája 16 megapixeles felbontásban készít majd fotókat.

A telefonok támogatják két SIM kártya egyidejű behelyezését, az R9-et egy 2850 mAh-s, míg az R9 Plus-t egy 4120 mAh-s akkumulátor tartja távol a töltő sűrű használatától. Persze a konnektort örökké nem kerülhetjük el, de legalább vigasztalhat minket a tudat, hogy a telepek támogatják az Oppo VOOC elnevezésű gyorstöltési szabványát. Árakat és elérhetőséget március 17-én fogunk megtudni leghamarabb, addig is adott a kérdés: Nektek hogyan tetszenek az Oppo készülékei?

PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid