Megnézték, mennyire állja a karcokat a Samsung Galaxy Z Flip kijelzője

0

Korábban sokat olvashattunk arról, és a bemutatón is szóba került, hogy a Samsung Galaxy Z Flip egy forradalmi hajlítható kijelzővel érkezik, ami már üvegből van, így elméletileg strapabíróbb. De vajon tényleg ez a helyzet?

A Z Flip egyik nagy újítása az UTG-ből, vagyis egy speciális, ultravékony üvegből készült kijelző. Az üveg ugyebár normál eseben nem hajlik, a korábbi hasonló mobilok ezért kaptak műanyag panelt. Azonban a Galaxy Fold és a Motorola Razr esetében is kiderül, hogy a megjelenítő rettentően könnyen karcolódik, sőt, akár körömmel is simán maradandó nyomot lehet rajta hagyni. Éppen ezért nagy reményekkel vártuk a Samsung újdonságát, a flexibilis üveget, de sajnos csalódnunk kellett. Hiába van elméletileg üvegből a kijelző, mintha semmi sem változott volna. Érdemes megnézni az alábbi videót:

Gyakorlatilag bármivel meg lehet karcolni a kijelzőt, akár körömmel is, egyáltalán nem úgy viselkedik, mint ahogy a normál üveg képernyőktől megszokhattuk. A tesztet végző Zack szerint ezt nem is szabadna üvegnek hívni, mert eléggé megtévesztő.

De akkor mi történt, hazudott a Samsung? Nem, tényleg UTG-ből készült a panel, csakhogy ezen van egy műanyag védőréteg, ami tulajdonképpen a kijelző része, vagyis házilag nem eltávolítható, és ez az, ami könnyen karcolódik. Biztosan van egyébként előnye az UTG-nek, de az is biztos, hogy ez nem az a forradalmi újítás, amire vártunk, mert ilyen formában nem oldja meg a sérülékenység problémáját.

Emiatt persze még nem érdemes leírni a készüléket, a kijelző karcolódását leszámítva a Galaxy Z Flip meglehetősen strapabíró lett, határozottan jobb, mint az eddigi hajlítható kijelzős telefonok. Nagyon masszív az egész szerkezet, és a zsenérnál sem tud olyan könnyen bemenni a szennyeződés. A kijelző pedig végülis védve van összezárt állapotban, tehát valószínőleg már alkalmas a mindennapi használatra a mobil. Arre pedig minden vásárló figyelmét felhívja a gyártó, hogy vigyázni kell a képernyőre, első bekapcsoláskor megjelennek ezzel kapcsolatos figyelmeztetések.

A Galaxy Z Flip egyébként február 21-től lesz kapható Magyarországon 535.990 Ft-os ajánlott fogyasztói áron.

Forrás: JerryRigEverything

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid