A 6 éves HTC HD2-re már van Android 6.0

0

A HTC HD2 egy igazi legenda, hiszen több, mint 6 éves, mégis a mai napig készülnek rá újabb és újabb szoftverek. Most pedig már az Android 6.0 is elérhető a készülékre egy korai alfa verzió formájában.

A HTC 2009-ben mutatta be a HD2-t, mégpedig Windows Phone 6.5-ös rendszerrel. A ma már öregnek számító hardver akkor még a csúcsot képviselte: 4.3 colos TFT kijelző 800×480 pixeles felbontással, Qualcomm Snapdragon S1 processzor egyetlen 1 GHz-es maggal, 448 MB RAM, 512 MB bővíthető tárhely és egyetlen 5 megapixeles kamera a hátlapon (autofókusszal és dupla LED villanóval).

hc-hd2

A HD2-re számtalan különböző (nem hivatalos) ROM készült az évek során, megkapta a WP7-et, a WP8-at, a Firefox OS-t, és természetesen több Android verziót. Utóbbiból az ősrégi 2.1 indította a sort, de nem maradtak ki az újabb kiadások sem (Jelly Bean, KitKat és Lollipop).

htc-hd2-android-6-0

Most pedig már javában készül a HTC mobiljára az Android 6.0-ra épülő CM13. A rendszer már működőképes állapotban van, de még messze nem tökéletes, tele van hibákkal és hiányosságokkal, amik természetesen idővel javítva lesznek. Az a tény viszont már önmagában is érdekes, hogy egy ilyen régi mobil képes elfuttatni a legújabb Androidot, amit a gyártók általában csak a legfrissebb, 1-2 éves készülékeikre adnak ki hivatalosan…

XDA

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid