A Fitbit kinyírta a Pebble-t

1

A Pebble egy igazán kivételes, közösségi finanszírozás által indult projekt (volt), ám most befellegzett a startupnak, ugyanis felvásárolta őket az egyik legnagyobb konkurencia.

A Pebble hivatalosan is megerősítette, hogy a szintén viselhető kütyüket gyártó Fitbit felvásárolta a céget. Ez önmagában még nem feltétlenül jelentene rosszat, de a felvásárlás csak a Pebble szoftverplatformjára és a hardverekre vonatkozik, az okosórákra nem. Ennek következtében azonnali hatállyal befejezték a Pebble órák gyártását és forgalmazását, az előrendelt készülékek árát pedig visszautalják a vásárlóknak.

Ami még ennél is aggasztóbb, hogy a korábban vásárolt órákra teljesen megszűnik a támogatás és a garancia, akkor is, ha valaki épp csak nemrég kapta kézhez az eszközt. Ezt úgy tehetik meg, hogy a Pebble csődöt jelent, és elkezdik a cég felszámolását.

pebble-time-2-01

Az események mögött az állhat, hogy az vállalat legújabb termékei (Pebble Core, Pebble 2 és Pebble Time 2) nem lettek elég sikeresek, és komoly pénzügyi gondok léptek fel. A felvásárlás értéke állítólag 40 millió dollár körül van, de ennek nagy része valószínűleg el is megy a beszállítók kifizetésére.

forrás, via PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid