A Galaxy S5-é a legszebb kijelző!?

1

DisplayMate kijelzőszakértője, Dr. Raymond M. Soneira szerint a Galaxy S5-nek van eddig a legszebb kijelzője az okostelefonok közül. Rengeteg készüléket tesztelt már, ezért nem elhanyagolható a véleménye.

Az mindenkinek feltűnt valószínűleg, hogy az új Samsung csúcsmodell kijelzője papíron nem változott sokat az elődhöz képet. Minimálisan nőtt a méret 5.1 colra, a felbontás maradt full HD, és a panel továbbra is Super-AMOLED. Ha azonban belemegyünk a részletekbe, akkor rájövünk, hogy volt bőven fejlesztés, ugyanis sokat javult a fényerő, a betekintési szög, a színhelyesség, és az energiatakarékosság.

Samsung-Galaxy-S5

A szakértő jelentése ezeket emeli ki:

  • Fejlettebb OLED technológia: A Galaxy S4-ben és a Note 3-ban is voltak új fejlesztések ezen a téren, de az S5 több komoly pontban is javult a korábbiakhoz képest.
  • A legjobb kijelző eddig: A DisplayMate által tesztelt mobilok közül a Galaxy S5-nek van eddig a legjobb kijelzője (legmagasabb fényerő, legalacsonyabb tükröződés, magas kontraszt, legkisebb fényerő csökkenés oldalról nézve stb.).
  • Nagy színhelyesség: A “Cinema Mode”-ot bekapcsolva a GS5 rendelkezik a legnagyobb színhelyességgel.
  • Fényerő: A GS5 22%-kal nagyobb fényerejű az S4-nél, és 13%-kal a Note 3-nál.
  • Energiahatékonyság: Ez 27%-ot javult az S4 óta.

Nagyjából ennyiről szól a jelentés. Erősen reklámérzetű a dolog, de attól még biztos van benne igazság. Korábbi cikkünk alapján egyébként összehasonlítható az S5 kijelzője a többi csúcsmodellel, érdemes megnézni!

Droid-life

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid