A Google levédetné a “Glass” szót, de nem akar összejönni

0

Bizonyára mindenki hallott már a Google okosszemüvegéről, ami egy elég komoly fejlesztés, és valószínűleg lesz is jövője. A “Google Glass” kifejezést már sikeresen levédette a keresőóriás, mivel ez az eszköz pontos megnevezése, de ennél tovább is mennének.

A Google-nek nem titkolt célja, hogy a Glass szót csak ő használhassa ezen a területen, ez azonban több komoly problémába is ütközik. Először is már más gyártók eszközeiben is szerepel ez a szó, és így utólag már nem igazán lenne kisajátítható. Ennél is nagyobb érv lehet, hogy a “glass” szó nagyon általános jelentéssel bír, magyarra lefordítva üveget, poharat jelent, és azért ilyeneket nem sajátíthat ki egyetlen vállalt sem.

Google's Sergey Brin wearing Google Glass at New York fashion week.

Mindenesetre a Google hatalmas erőfeszítéseket tesz az ügy érdekében, már közel 2000 oldalnyi levélváltás történet a vállalat és a U.S. Patent and Trademark Office (Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegy Hivatala) között. Eddig minden kérelmet visszadobtak, de ha később esetleg mégis sikerül a Google védjegyévé tenni a “Glass” nevet, akkor az komoly perekhez vezethet majd más gyártókkal, akik ezt szintén használják.

AndroidSPIN

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid