A Google saját üzenetküldő alkalmazást készít!

2

A Google saját üzenetküldő alkalmazást fejleszt, amit nem titkoltan a WhatsApp kihívójának szán. Az applikáció 2015-ben jöhet ki, először Indiában. 

A források azt sugallják, hogy a Google saját fejlesztésbe kezdett, amivel kompenzálná az üzenetküldés területén lévő lemaradását. Az okok között az idei sikertelen WhatsApp felvásárlás is ott szerepel. A keresőóriás nem kevesebb, mint 10 milliárd dollárt ajánlott az akvizícióért, ami végül nem jött össze. A Google egy hónapja Indiába küldte Nikhyl Singhalt, a Google+, és a Hangouts termékmenedzserét egy felderítő küldetésre, azzal a céllal, hogy az üzenetküldési alkalmazások ottani ökoszisztémáját felmérje.

Ugyan a Google-nek már megvan a Hangouts appja, ami még SMS integrációval is bír, ám az új alkalmazás nyilvánvalóan nem fogja a felhasználókat arra kényszeríteni, hogy bejelentkezzenek bármilyen Google-ös hitelesítés használatával. Ellenkezőleg, valószínűleg telefonszám segítségével történik majd az azonosítás, ami nagy plusz lenne olyan területeken, mint például India, ahol nehezebb megbízható adatkapcsolatot találni.

Akik belelátnak a Google fejlesztésébe, még azt is hozzátették, hogy a fejlesztés régióspecifikus funkciókat is tartalmazhat majd, mint az indiai nyelv támogatása, vagy a beszédalapú üzenetküldés. Ez az applikáció teljesen ingyenes lesz, ellentétben a WhatsApp freemium modelljével, ami fizetésre kényszerít az első egy év után. A fejlesztés egyelőre az ázsiai régiót célozza meg, arról hogy máshol megjelenik-e, egyelőre nincsenek információink.

Hangouts VS WhatsApp

Ti használnátok a Google újdonságát, akár a WhatsApp ellenében?

AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid