A Google szerint a nagyobb jobb

2

A telefonok kijelzőméretének növekedésével elmosódni látszik a határvonal a táblagépek és a mobilok között. Ennek határozott előnyei vannak, amikor tartalomfogyasztásra kerül a sor, és nyilvánvaló hátrányai, ha hordozhatóságról, vagy egykezes használatról van szó. Az új Nexus 6 bejelentése óta legalább annyian ujjonganak örömükben, mint ahányan morognak a referenciakészülék drasztikus méretnövekedése miatt. A Google Android részlegének alelnöke, Brian Rakowski az állítja, hogy az utóbbiak esetében ,,ez nem több, mint az ismeretlentől való félelem.”

A forrás szerint, és szerintem is van ebben valami. Ha jobban belegondolunk, akárhányszor kijött egy nagyobb kijelzős készülék, a vásárlók vegyes érzelmekkel fogadták, aztán később megszokták, illetve meg is szerették azokat. Aki nem hiszi, annak ajánlom figyelmébe a Note széria sikertörténetét, vagy csak úgy általában érdemes megfigyelni, mennyire is sikeres a phablet kategória. Ugyanakkor – mint a nagyobb kijelzős telefonok rajongója, legyen szó akár Androidról, akár a konkurenciáról – . még én is elismerem, hogy a nagyobb kijelzőméret nem mindenkinek opció, és lehetőséget kellene a gyártóknak biztosítani az eltérő igények kielégítésére. Az is sajnálatos tendencia, hogy a kisebb, kompakt méretű készülékek sokszor nem kapják meg ugyanazt a csúcshardvert, amit nagyobb méretű testvéreik. Mindenesetre Rakowski a minap nyilatkozott a CNET-nek, és a következőket mondta: ,,Ha a felhasználók kezébe adsz egy phabletet egy hétre, ötven százalékuk azt fogja állítani, hogy nem váltana vissza kisebb készülékre.”

A Nexus 6 még a Note 4-nél is jóval nagyobb lett.

A Nexus 6 még a Note 4-nél is jóval nagyobb lett.

Azt hiszem ez a nyilatkozat egy remek vitaindító. Brian állítása teljesen igaz rám, hiszen soha többet nem váltanék vissza egérmozira, na de Veletek mi a helyzet? Ti hogyan viszonyultok a nagyobb kijelző méretekhez? Váltottatok már vissza nagyobb kijelzőről kisebbre? Mekkora a még kényelmesen kezelhető méret, és mi az, ami már túlzás? Írjátok meg nekünk a véleményetek kommentben!

PhoneArenaCNET

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid