A Google partnerségével készülhetnek az új Nokia mobilok

0

A Nokia az utóbbi időben többször is a világ tudtára adta, hogy jövőre új okostelefonokkal térnek vissza, és a legfrissebb hírekben arról esik szó, hogy a Google-lel is partnerségre lépett a vállalat.

A fejlesztést és az értékesítést az idén alapított HMD nevű finn vállalat végzi majd, amelyet egyébként egy volt Nokia vezető, Arto Nummela irányít, és 10 évre kapott jogot a brand használatára. A gyártást a Foxconn végzi majd, és a Reuters információi szerint a szoftver a Google partnersége révén készülhet.

nokia-2017-prezi-01

Az már korábban kiderült, hogy Android Nougat rendszerrel debütálnak majd a Nokia új mobiljai, és úgy néz ki, hogy egy közel gyári, sallangmentes Androidról lehet szó. Erre utalhat egyrészt az említett Google-partnerség, másrészt maga Nummela is, aki többek között az egyszerűséget és a megbízhatóságot emelte ki, amikor a Nokia erényeit sorolta.

A legtöbb androidos gyártó valamilyen saját, átszabott felületet erőltet, így valószínűleg egy racionális döntés lenne a Nokia részéről a stock Android használata, de persze ez egyelőre még nem került megerősítésre, azaz kezeljük fenntartásokkal.

Az első új androidos Nokia mobilok már a februári MWC-n bemutatkozhatnak.

forrás: Reuters, via PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid