Ez lehet a Huawei sikerének titka

1

A Huawei minden erejével igyekszik a csúcsra törni, és a siker érdekében megtesz mindent. A küzdelem nem mentes a maga jutalmától, a cég a legjobbak között van, és a különféle üzleti elemzők, zsurnaliszták most úgy érezték érdemes lenne utánajárni, hogy mi lehet a gyártó sikerének titka. A Wall Street Journal közölt egy cikket, amiben benne lehet a válasz.

Talán elsőre közhelyesnek fog tűnni, de a rejtély nyitja a dolgozók cég iránti elkötelezettsége. A munkatársak képesek a vállalat érdekeit a sajátjuk elé helyezni, aminek eredményeként a vállalat a legjobbak közé kerülhetett. Az elmúlt öt évben a hatvan milliárdos bevétel megkétszereződött, ráadásul a Huawei jelen pillanatban a harmadik legnagyobb okostelefon-gyártó a Samsung és az Apple után. A kínaiak nem szeretnének megtorpanni a bronzéremnél, kőkeményen az élre óhajtanak törni. Korábban ezen év folyamán a vezérigazgató azt nyilatkozta, hogy öt éven belül meg fogják szerezni az első helyet, maguk mögé utasítva a Samsungot és mindenki kedvenc almás gyártóját. Ehhez nem mindennapi erőbedobás kell.

A cég képes remekül motiválni az alkalmazottakat. Akik egy évet eltöltenek a Huawei égisze alatt, különleges munkavállalói szerződést írhatnak alá, amiben lemondanak a túlórapénzről, valamint a fizetett szabadságokról. A dolgozóknak mégis megéri, mert kaphatnak egy szeletet a vállalatból, így a Huawei ügyesen magához láncolja őket. A munkatársaknak ezek után már komoly érdekei fűződnek a cég sikerességének fenntartásához. Huawei részvényt amúgy sem vehet bárki, a tulajdonjogokkal a vezetők és a beosztottak rendelkeznek. Rafkós mi?

huawei-logo

Bár a tervek szerint öt esztendőn belül a vállalat fogja uralni az okosmobilos szegmenst, a jelenlegi vezérigazgató, Ren Zhengfei már nemigen lesz a cég élén addigra. Ren alapította a Huawei-t 1987-ben, és hamarosan nyugdíjba vonulhat. Jelenleg három felsővezető váltja egymást az irányításban félévente, Ren utóda az egyikük lehet.

A Huawei kötelékében jelenleg 170 ezer munkatárs dolgozik, az egyik újonc Meng Bo pedig úgy nyilatkozott, hogy ha valaki ténylegesen elkötelezi magát a vállalat mellett, akkor a cég a végsőkig ki fog állni érte.

PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid