A hét appja: ES File Explorer

0

AZ ES File Explorer nem egy vadonatúj alkalmazás, de már régóta használom, és meg vagyok vele elégedve. Az appnak van egy lebutított, csúnyább verziója is az Android 2.1-nél régebbi verziót futtatók számára (van még egyáltalán ilyen?), azonban mi most a teljes funkcionalitású fájlkezelőt mutatjuk be.

 

Design

Screenshot_2014-08-04-16-13-14

Egy szóval: szép. Részletesen kidolgozott ikonokat és látványos menüket kapunk. Vannak természetesen animációk is, amiken azonban még lehetne dolgozni. Néha érzékelek egy kis akadást az oldalak közötti lapozás közben, de összességében egy korszerű kinézetet kapunk. Ebben a kategóriában az elérhető 10-ből 8 pontot kap tőlem az ES.

Méret

Az ES File Explorer 4.2 MB méretű, ami nem sok, és cserébe egy szép, multifunkciós fájlkezelőt kapunk. Bár a Samsung fájlkezelője mindössze 4 KB-ot foglal, nem sok mindenre használható, maximum fájlok ide-oda rakosgatására jó. A Total Commander 1.15 MB-os, de egyszerűen nincs designja, egyértelműen nem arra koncentráltak a fejlesztők, és néhány funkcióhoz plugin letöltése szükséges. Az ASTRO, ami szintén egy sokak által kedvelt file manager, 6.74 MB méretű, viszont a kinézete véleményem szerint meg sem közelíti az ES-ét. Mindezt figyelembe véve, az ES File Explorer megérdemli ebben a kategóriában a 9 pontot.

Funkciók

Screenshot_2014-08-04-16-13-21

Na, ez bizony egy hosszú lista lesz, hiszen ez a kis fájlkezelő sok mindenre képes.

Természetesen minden alap funkciót megkapunk, amit elvárunk egy fájlkezelőtől, ezen kívül van beépített ZIP és RAR támogatás, fényképnézegető, zene- és videólejátszó, szöveg megjelenítő és szerkesztő, lehetőségünk van SMB kapcsolatot létrehozni wifin keresztül, ftp szerverre kapcsolódni, különböző felhő szolgáltatásokat használni. Rendelkezésre áll még egy Bluetooth fájlkezelő is, és kapunk egy widgetet, amivel leállíthatjuk a futó alkalmazásokat, hogy RAM-ot szabadíthassunk fel. Az ES File Explorer kiválóan használható Root Explorerként is. Ha ez még nem lenne elég, kapunk letöltés kezelőt is, és akár PC-ről is böngészhetünk a fájljaink között. Az appon belül gesztusokat is használhatunk, és témákat is telepíthetünk hozzá. Néhány funkció használatához kiegészítők letöltése szükséges, de a legtöbbet tartalmazza az app. Ennyi funkció felsorolása után sem vagyok benne biztos, hogy nem hagytam ki egyet sem. Ebben a kategóriában nem is kaphatna mást az ES, mint 10 pontot.

Végszó

Az ES File Explorer egy gyors, szép, funkciókkal teli fájlkezelő, és tudásához képest kompakt is. Mióta Android felhasználó vagyok, az ES a mindennapjaim része, és eddig még nem kellett csalódnom benne. Kipróbálását kifejezetten ajánlom mindenkinek.

Az ES APP Group által fejlesztett ES File Explorer a megszerezhető 30 pontból 27 pontot ért el, ami egy nagyon szép eredmény, gratulálunk a fejlesztőknek.

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Patrik
NapiDroid