Bréking! A Huawei beelőzte az Apple-t

0

Ha hihetünk a Counterpoint elnevezésű piackutató cégnek, már nem az Apple a második legnagyobb okostelefongyártó a világon, hanem a Huawei. A kínai vállalat a júniusi és júliusi eladások alapján lett az ezüstérem birtokosa. 

Természetesen az első helyen még mindig a Samsung áll, a dél-koreai vállalat továbbra is magasan vezeti az eladásokat. Utána viszont feljött a második helyre a Huawei, letaszítva ezzel az Apple-t a harmadik helyre.

Az elemzések felfedték azt is, hogy melyek voltak július hónap legnépszerűbb készülékei. Az első két helyen az Apple iPhone 7 és iPhone 7 Plus található, a harmadik helyet az Oppo R11, míg a negyediket a szintén az Oppo által gyártott A57 birtokolja. Ezeken kívül olyan telefonok is felkerültek a toplistára, mint a Samsung Galaxy S8, a Xiaomi Redmi Note 4X vagy a Samsung Galaxy S8+.

A piackutató cég emberei meg is jegyzik, hogy ahhoz képest, hogy a Huawei megszerezte a globális második helyet, nincs a Top 10-es listán egyetlen telefonjuk sem, ami azért fölöttébb meglepő. A szakemberek az okokat abban találják, hogy a kínai vállalat egy igencsak szerteágazó termékportfólióval rendelkezik, viszont nincs egy igazán kimagasló, autentikus okostelefonjuk, ami elősegítené a márka felismerhetőségét, köztudatba való beleolvadását.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid