A Huawei Mate 10 Pro kamerája az egyik legjobb az eddigi csúcsmobilok között

0

A kamerákra szakosodott DxOMark csapata értékelte az új Huawei Mate 10 Pro fotózási, valamint videózási képességeit, és a csúcsmobil egyáltalán nem okozott csalódást, az egyik legmagasabb pontot kapta.

A Huawei Mate 10 Pro két darab f/1.6-os szenzorból álló Dual Leica kamerája (12+20 MP) összesítésben 97 pontot szerzett, és így mindössze egy ponttal marad el a jelenleg vezető Pixel 2-től. A kínai gyártó mobilja beelőzte többek között a Note 8-at és az iPhone 8 Plus-t is, amelyek egyaránt 94 pontot kaptak.

Fotó: DxOMark (Huawei Mate 10 Pro)

A DxOMark leginkább a fotózási képességeket dicsérte, hiszen erre 100 pontot kapott a Mate 10 Pro. A mobil még gyengébb fényviszonyoknál is részletgazdag képeket készít, alacsony a zajszint, nagyon jó a dinamikatartomány, a fókusz pedig gyors és pontos. A videófelvétel is rendben volt, erre 91 pontot kapott a készülék.

Fontos azonban kiemelni, hogy a DxOMark által adott pontok inkább csak iránymutatásként szolgálnak, nem szabad csak ezek alapján véleményt alkotni. Bár maga a teszt nagyon komoly, de a pontozási módszer nem tökéletes, hiszen például a zoomot és a portréfotókat beleszámolják az értékelésbe, míg a monokróm képességeket vagy a széles látószögű fotózási lehetőséget nem.

forrás: DxOMark

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

Informatikus, online marketinges, újságíró, blogger és a Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid