Botrány lett a Google Térkép új funkciójából

6

A keresőóriás kísérleti jelleggel bevezetett egy egyébként ötletes funkciót a Google Térképbe, annak is az iOS-es verziójába, ám az Apple-felhasználók óriási felháborodása miatt végül vissza kellett vonni az egészet.

Az újítás lényege annyi volt, hogy ha a felhasználó kijelölt egy utat a térképen, akkor az app kiírta, hogy mennyi kalóriát égetne el az illető, ha nem autóval vagy tömegközlekedéssel, hanem gyalog tenné azt meg. Ezen felül azt is kiszámolta a Google, hogy ez hány mini muffinnak felel meg.

“Ezzel a sétával nagyjából 1823 kalória égethető el – ez majdnem 17 mini muffin!” – ilyen, és ehhez hasonló üzeneteket kaptak a felhasználók.

Az újítást nem lehetett kikapcsolni, és sokan felháborodtak miatta. Egyesek azt kritizálták, hogy ez nem fair a mozgássérültekkel szemben, míg mások az étkezési zavarokkal küzdők mellett próbáltak meg kiállni. Továbbá azt is kritizálták, hogy az app nem kérte be az adott személy korát, nemét és súlyát, így pedig egyáltalán nem pontosak a számítások.

A Google nyilván nem akart senkit megbántani, csak egy kis testmozgásra szerették volna rávenni az embereket, de azért van valami a kritikákban is, és ezt valószínűleg egy kicsit másképp kellett volna megvalósítani. A sok negatív visszajelzés után a Google végül törölte a funkciót.

via Techlabor

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

Informatikus, online marketinges, újságíró, blogger és a Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid