A nyelvtan nem játék! Vagy mégis?

0

Íme, itt van egy újabb gyöngyszem az indie piac tárházából. A Type:Rider nem más, mint egy kulturális és tipográfiai utazás játékos formába öltöztetve.

type_rider_books

Utunk során bejárjuk az írás fejlődésének történetét egészen az őskori barlangrajzoktól a vektorgrafikus betűtípusokig. A hangsúly főként a fontosabb betűkészleteken van, melyek darabjait feladatunk lesz összeszedni A-tól Z-ig. Ha szemfülesek vagyunk, még az eldugott kérdőjeleket is meglelhetjük.

A játékban 10 fejezet van, egyenként 4-4 pályával, amik mind rendkívül ötletesre és kreatívra sikeredtek. Gyönyörű grafikákat készítettek a hátterekbe, szépen megvan komponálva a kinézet. A hangok és zenék az aktuális korstílushoz kapcsolódnak, de nem csak ezek tükrözik az adott éra jellegzetességeit, vonásait. A Clarendon fejezetben például (ami vadnyugati stílusú) nagyon tetszett a csillés és mesterlövészes jelenet.

type_rider_0 type_rider_3 type_rider_2 type_rider_1

Egy-egy pálya teljesítésekor bővül a kis enciklopédiánk, amiben érdekes infókat tudhatunk meg különböző dolgokról, mint például: a nyomtatás vagy a film elterjedése, betűtípusok olvashatóvá tétele. A játék egyébként viszonylag könnyen és gyorsan kijátszható. Vannak benne nehezebb részek, de összességében nem okoz gondot. Ami nehézséget jelenthet, az a karakterünk adottságából fakad. Mivel egy (vagyis kettő) pontot irányítunk, gyakran az egyik-másik beleakad ide-oda. Persze erre még később szükségünk lesz a szint teljesítéséhez.

Ajánlom mindazoknak, akik szeretik az ötletes és kellemes ügyességi játékokat. Azt a pár órát mindenképp megéri, amit bele kell fektetni, és szerencsére az ára is tükrözi a rövidséget. Ráadásként pedig Steam-re is megjelent.

Google Play link és Steam link

Az értékelés lejjebb található!

grammar_nazi

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Marton Attila

Óbudai Egyetem Neumann szakos hallgatója, igazi Android guru. Hobbim a fotózás és filmkészítés.

NapiDroid