Nexus 6 vs Galaxy Note 4 – melyik a jobb?

0

Ha valaki phabletben gondolkodik (és nem számoljuk az Apple-t), akkor a legújabb modellek közül talán a Samsung Galaxy Note 4 és a Nexus 6 mondható a legnagyobb vetélytársnak. De vajon melyik a jobb?

Az alábbi rövid videó nem ad konkrét választ, de talán segíthet a döntésben, hiszen összeveti a két csúcsmodell legfőbb tulajdonságait. Mint ahogy az egyértelműen látszik, a közel 6 colos Nexus még a Note 4-nél is jóval nagyobb. A felbontásuk egyaránt QHD, bár a Samsung kijelzője valamivel élénkebb a Super AMOLED panelnek köszönhetően.

Mindkét készüléket a négymagos Snapdragon 805-ös processzor hajtja, ráadásul ugyanakkora akksi (3220 mAh) is található bennük. Ezen kívül egyaránt rendelkeznek gyorstöltési lehetőséggel és energiatakarékos móddal is.

Nexus-6-vs-Samsung-Galaxy-Note-4

A legnagyobb különbséget a szoftverben találjuk, hiszen a Nexus 6 gyárilag Android 5.0-val jön, ráadásul folyamatosan megkapja majd a legújabb frissítéseket. Ezzel szemben a Note 4-en egyelőre KitKat fut a Samsung saját TouchWiz felületével. Persze erre a készülékre is hamarosan megérkezik majd a Lollipop (azért jelentősen átszabva), ráadásul itt kapunk jó pár szoftveres extrát, amik egy része a már jól bevált érintőceruzához (S Pen) kapcsolódik.

Neked melyik mobil jön be jobban?

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid