A sok mobilozásnak gerincműtét lehet a vége!

0

Az okostelefonunk mindennapos bámulásával szokatlanul nagy terhelésnek tesszük ki a gerincünket, ami megfelel annak, mintha egy hétéves gyereket cipelnénk a vállunkon – állítja egy új kutatás.

A tudósok lemérték. hogy milyen nyomás alá kerül a nyaki gerincünk különböző szögekben, és abban a pózban (60 fok), amiben általában üzeneteket szoktunk írni, közel 25 kilogrammal nagyobb terhelés nehezedik a nyakunkra, mint amikor normálisan tartjuk a fejünket.

text-neck

A New York-i Gerincsebészeti és Rehabilitációs Központban riasztó statisztikákra derítettek fényt: az emberek átlagosan napi 2-4 órát töltenek döntött fejtartással olvasás és üzenetírás közben az okoseszközeik felett. Összeadva ez 700-1400 óra évente, amikor megnövelt terhelésnek tesszük ki a nyaki gerincünket. Egy középiskolai diák valószínűlég még további 5000 órát tölt el rossz testtartásban.

Az igazi veszélyt a kutatók szerint azok a meghosszabbított periódusok jelentik, amikor a fejünket abnormálisan tartva az okostelefonunkat kezeljük, ugyanis ez hamar gerinckárosodást okozhat, olyannyira, hogy akár sebészi beavatkozásra is szükség lehet. A javaslat az lenne, hogy mobilozás közben tartsuk a fejünket egyenesen amennyire csak lehetséges, így elkerülhetjük a komolyabb egészségkárosodást.

Ti milyen pozitúrában szoktátok a legtöbbet használni okoseszközeiteket? Mennyire figyeltek oda az egészséges testtartásra?

PhoneArenaborítókép

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid