A Xiaomi kémkedik utánunk?!

0

Xiaomi Redmi Note egy rendkívül népszerű készülék lett, hiszen az 5.5 colos 720p-s kijelzője és a 8 magos MT6592-es processzora ellenére mindössze 130 dollárnak megfelelő összegbe kerül Kínában, ami átszámolva még 30 ezer Ft sincs.

Egy hongkongi felhasználó azonban észrevette, hogy a készüléke gyakran kapcsolódik egy kínai IP-címre, ahova fotókat és szöveges adatokat küld. Azt is gondolhatnánk, hogy a Xiaomi felhőszolgáltatása áll a háttérben, ami lementi az adatainkat, de a jelentés szerint a készüléken ki volt kapcsolva ez a funkció.

xiaomi

Érdekesség, hogy sem a rootolás,  sem pedig egy másik ROM telepítése nem szüntette meg az adatküldést. Azóta utánanéztek a gyanús IP cím tulajdonosának, és mint kiderült, a kínai kormány egyik minisztériuma az.

Azt nem tudjuk, hogy mennyi Xiaomi készüléken van hasonló adatküldés, de mindenesetre nem érdemes fontos vagy kényes adatokat tárolni rajtuk.

Frissítés: A Xiaomi vezérigazgatója, Hugo Barra tagadta a vádakat, szerinte semmilyen személyes adatot nem töltenek fel a készülékeik titokban. A telefonjaikon futó MIUI rendszer azonban időről időre kommunikál a Xiaomi szervereivel, hogy különböző adatokat lekérjen. Azt is elmondta, hogy nagyon komolyan veszik a felhasználók adatvédelmét. A teljes közlemény Google Plus-on olvasható.

PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid