A Xiaomi már az 5. legnagyobb mobilgyártó!

1

Már többször írtunk a Xiaomi sikereiről, és most kiderült, hogy a legutóbbi negyedév alapján már ők a világ ötödik legnagyobb mobilgyártója.

A Strategy Analytics jelentése szerint a Xiaomi összesen 15.1 millió okostelefent szállított le 2014 második negyedévében, ami 5.1%-os részesedést jelent. Ehhez képest tavaly ugyanebben az időszakban  még csak 4.1 millió  volt ez a szám, ami 1.8%-os részesedést jelentett.

Strategy-Analytics-says-Xiaomi-was-the-star-performer-in-Q2-2014

A növekedés üteme tehát nagyon gyors, és így mostanra az 5. helyet sikerült elérniük a legnagyobb okostelefon beszállítók között. Ezzel pedig még az LG-t is megelőzték, akik a tavalyi 5. helyükről most egyel lejjebb csúsztak.

Strategy-Analytics-says-Xiaomi-was-the-star-performer-in-Q2-2014-2

A Samsung továbbra is stabilan tartja első helyét, de azért még sem örülhetnek annyira, hiszen a részesedésük, és az általunk leszállított készülékek darabszáma is csökkent. Ha azt nézzük, hogy mindeközben a teljes okostelefon piac 233 millióról 295 millióra nőt, akkor nem túl biztatóak a mutatóik.

Az Apple részesedése szintén csökkent, 13.4%-ról 11.9%-ra, de ők legalább tudták növelni a leszállított okostelefonjaik számát (31.2 millió után 35.2 millió).

A 3. és a 4. helyen álló Huawei és Lenovo is jelentős növekedést könyvelhet el, de a mindez semmi a Xiaomi kitöréséhez képest. Ha így folytatja a “kínai Apple”-nek is nevezett gyártó, akkor hamarosan a 3. helyig is felküzdhetik magukat.

PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid