A ZTE dobhatja piacra az első UHD kijelzős mobilt

0

Egy friss, Kínából származó pletyka szerint a ZTE hamarosan UHD felbontású mobilt dobhat piacra. Ha minden igaz, akkor a Star 3 lesz az első ilyen kijelzővel szerelt, kereskedelmi forgalomban is megjelenő okostelefon.

A hírek szerint egy 5.5 colos kijelzővel szerelik majd a ZTE Star 3-at, és a már említett Ultra HD, azaz 3840×2160 pixeles felbontásra számíthatunk, ami brutális, 806 ppi-s pixelsűrűséget eredményez. A panel állítólag egy továbbfejlesztett TFT lesz, ami kisebb fogyasztással és nagyobb strapabírósággal rendelkezik.

Nemrég egyébként renderelt képeken is felbukkant a ZTE Star 3, és nagyon úgy néz ki, hogy két oldalt szinte semmi kerete nem lesz a kijelzőjének, tehát az 5.5 colos képátlóhoz képest egy egész kompakt házra számíthatunk.

zte-star-3-1

zte-star-3-3zte-star-3-2

Persze más gyártók is komoly erőfeszítéseket tesznek a pixelszám növelésére. A Sharp már be is jelentette az első UHD-s kijelzőjét, ami szintén 5.5 colos, de ennek a tömeggyártása csak jövőre indul meg. A Samsung szintén nagyon jól halad a fejlesztésekkel, egyes hírek szerint talán már a szeptemberben bemutatkozó Galaxy Note 5 is ilyen hatalmas felbontással érkezhet.

GizmoChina

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid