Abbahagyták az Essential Phone értékesítését, a folytatás bizonytalan

0

Az Essential Phone az egyik úttörője volt a notch-os mobiloknak, rendelkezett számos erénnyel, és sokszor a hátrányait is első kézből ismertük meg a tech sajtó jóvoltából. A legfrissebb értesülések fényében a 2017-ben startolt készülék karrierje lényegében véget ért, mivel nem forgalmazzák azt tovább. A telefon utódjáról pedig nem kaptunk egyértelmű információkat a gyártó részéről, de az sem lehetetlen, hogy készül a folytatás.

A telefont Andy Rubin, az Android társalapítója, vagyis jobban mondva a cége hozta létre. Bár a mobil ígéretes hardverrel, újító szándékú formatervvel, és sok érdekes kiegészítővel debütált, karrierjét sokszor árnyékolta be valamilyen balszerencsés történés. Késett a forgalomba kerülése, a cég fejesei közül páran nem épp a legjobbkor léptek le, voltak elbocsátások, és sokszor a leárazások sem épp a jófejség, hanem a beszorult készletek miatt történtek.

Végül most eljött az ideje, hogy búcsút mondjunk a telefonnak, hiszen a cég szóvivője azt nyilatkozta, hogy elfogyott minden készletük a mobilból, és több már nem is fog érkezni. Ha hihetünk nekik, már keményen dolgoznak egy új mobil terméken, és ezentúl is folytatódik a tartozékok értékesítése, no meg persze a frissítések biztosítása.

Az a baj, hogy az eredeti szövegben használt “mobile product” vagyis “mobil termék” nem utal egyértelműen okostelefonra, így nem tudjuk minden kétséget kizáróan azt mondani, készül az Essential Phone utóda. Mindenesetre a vállalat jelezte, hogy még mindig léteznek, és egyelőre nem óhajtanak eltűnni a telekommunikációs világból, ami jó hír lehet a brand kedvelői számára. És ki tudja, talán mégis lapul valami a gyártó tarsolyában…

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid