Agresszíven bezárja a háttérben futó appokat a Samsung új szoftvere

0

A Samsung remekül halad az Android 11-re épülő One UI 3-as frissítésekkel, már számos készülékükre kiadták az új rendszert, ugyanakkor nemrég fény derült egy nem túl szerencsés változtatásra is, ami ronthatja a felhasználói élményt.

Többen is arra lettek figyelmesek, hogy a One UI 3.0 és One UI 3.1-es szoftverek esetében a Samsung nagyon agresszív akkumulátorkímélő változtatásokat vezetett be. Egészen konkrétan arról van szó, hogy a rendszer sok esetben bezárja a háttérben futó appokat, így ha azokra visszatérünk, akkor újra be kell őket tölteni, és a munkamenet is elveszhet. Ez egyébként beállítási kérdés, de a gond az, hogy alapértelmezetten be van kapcsolva ez az “optimalizálás”.

A problémára többek között az Urbandroid Team hívta fel a figyelmet, ők fejlesztik többek között a Sleep as Android és Twilight alkalmazásokat, állításuk szerint a Samsung új szoftvere gyakorlatilag akadályozza az appokat a rendes működésben.

DontKillMyApp weboldal vezet egy listát is azokról a gyártókról, amelyek a legrosszabbul bánnak a háttérben futó appokkal, és mióta megjelentek a One UI 3-as frissítések, a Samsung az első helyre ugrott, vagyis náluk vannak leginkább ilyen jellegű gondok.

Van megoldás

Ha esetleg valamelyik app nem működik nálad megfelelően a már említett agresszív bezárogatás miatt, akkor azt a Beállításoknál lehet orvosolni. Az alábbi lépéseket kövesd:

Beállítások -> Alkalmazások -> Válaszd ki a problémás appot -> Akkumulátor -> Akkumulátorhasználat optimalizálása -> Mind (fent a lenyíló menüben kell kiválasztani a “Nem optimalizált…” alatt) -> Keresd meg a problémás appot -> Kapcsold ki az optimalizálást

Te találkoztál hasonló problémával Samsung telefonon?

Forrás, forrás 2

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid