Akár 10 reklám is megjelenhet egymás után a YouTube-on

0

Nemrég számoltunk be arról, hogy megnőtt a hirdetések száma a YouTube-on, egyeseknél már 5 reklám jelenik meg egymás után, amiket nem lehet átugrani. A legfrissebb beszámolók szerint azonban még rosszabb a helyzet: akár 10 egymást követő reklám is megszakíthatja a videókat.

A YouTube a platform fenntartása és az alkotók anyagi támogatása érdekében növeli a hirdetések számát a platformján. Bár a hirdetések eléggé zavaróak lehetnek, a YouTube-nak nem áll szándékában csökkenteni a megjelenítéseken.

Több felhasználó arról számolt be, hogy akár 5-10 nem átugorható reklámot is látott egymás után, még mielőtt a videó egyáltalán elindult volna.

A hirdetések egy része csak néhány másodpercig tart, de akár néhány percesek is megjelenhetnek. A hosszabbaknál lehetőség van arra, hogy egy meghatározott idő után át lehessen ugrani őket. Most azonban a YouTube-nézők észrevették, hogy nemcsak az egymás után megjelenített hirdetések maximális száma nőtt 10-re, hanem egyre hosszabb reklámok esetén is elveszik az átugrás lehetőségét.

Olyan panaszok is érkeztek, hogy egyre sűrűbben vannak reklámszünetek, két hirdetésmegjelenítési szakasz között néha csak 10 másodperc telik el.

Nemrég maga a YouTube is megerősítette, hogy több reklám is megjelenhet egymást követően, ezeket “bumper” hirdetéseknek nevezik. Nem lehet átugrani őket, és legfeljebb 6 másodperc hosszúak, viszont ha 10 ilyen megjelenik egymás után, akkor akár 60 másodperc is rúghatnak összesen.

Nagyon úgy tűnik, hogy a Google szeretne minél több felhasználót rávenni arra, hogy fizessenek elő a reklámmentességet kínáló Premium szolgáltatásra. Amennyiben így folytatják, az ingyenes verzióval szinte nézhetetlen lesz a YouTube…

Via Sammobile

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid