Újfajta csevegési formát vezet be a Messenger

0

Manapság egyáltalán nem meglepő, hogy a nagy közösségi oldalak egymástól nyúlják le a népszerű funkciókat, és a Facebook különösen sokszor folyamodik ilyesmihez. Ilyenek voltak a Snapchat által kitalált sztorik, aztán jöttek a Tiktok-szerű rövid videók, most pedig a legújabb trend a Discord-féle “közösségi csevegés”.

Néhány felhasználónál már meg is jelent tesztelési jelleggel a Facebook új Community Chats funkciója, hamarosan pedig szélesebb körben is bevezetik. Ha valaki használt már Discordot, akkor nem lesz számára ismeretlen a funkció, gyakorlatilag arról van szó, hogy hasonló érdeklődésű emberek közösségi beszélgetésekben vehetnek részt.

Úgy kell elképzelni ezt az egészet, mintha a Messenger funkcióit kiterjesztenék a Facebook-csoportokra, és igazából nagyjából erről is van szó. Az egyes csoportok tagjai hamarosan nem csak bejegyzések, illetve ezek alatti hozzászólások formájában kommunikálhatnak egymással, hanem úgynevezett közösségi csevegés révén is.

Ilyen csevegéseket az adminok tudnak majd indítani, és természetesen lesznek különféle moderálási lehetőségek is. Ennek a kommunikációs formának az lehet többek közt az előnye, hogy a felhasználók gyorsabban választ kaphatnak a kérdéseikre, illetve kialakulhat egy kötetlenebb beszélgetés, ami kicsit talán átláthatóbb, mint a posztok alatti kommentek.

A Facebook vezére azt is elárulta, hogy nem csak szöveges csevegésre lesz lehetőség ilyen módon, hanem akár hang és videó alapú beszélgetésekre is.

Forrás: Facebook

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid