Két remek kontroller akcióban, amelyek Android eszközökkel is működnek

0

Két olyan univerzális kontrollert árazott le a Cafago, amelyek sokféle eszközzel használhatók, többek között Android rendszerű készülékekkel is.

Ha telefonhoz vennéd, akkor először mindenképpen bizonyosodj meg róla, hogy a kedvenc játékaid támogatják-e a kontrolleres vezérlést. Ez a lista hasznos lehet. A kontrollerek sok Android játékhoz használhatók, de nem mindegyiket lehet velük natívan irányítani. Azok persze, akik bütykölős kedvükben vannak, használhatnak olyan mapper alkalmazásokat is, amelyek segítségével a játékokon belüli érintéseket hozzá tudják rendelni a kontroller egy adott gombjához. Ezáltal egy kontrollert alapesetben nem támogató játék is játszhatóvá válhat fizikai vezérlőkkel. Néhány példa: Octopus, Mantis Pro, TouchMapper. Mondanunk sem kell: az ilyen appok beállítása hosszadalmas és bonyolult, csak a felkészültebb felhasználók számára ajánljuk őket.

Xiaomi GamePad Delux kontroller

A Xiaomi némileg a 8BitDo termékeit idéző kontrollere egy aszimmetrikus kialakítású konstrukció, amely képes 2,4 GHz-es vezeték nélküli jelen keresztül – egy adó/vevővel, ami egy USB-A portba megy -, illetve Bluetooth 5.0 kapcsolatok révén is kommunikálni eszközök, játékgépek széles tárházával.

A gyártói leírás szerint a kontroller használható okostelevíziókkal, legalább Windows 7 operációs rendszert futtató számítógépekkel, Android mobilokkal és táblagépekkel, plusz támogatja a népszerű Steam platformot.

A kontroller érdekességei közé tartozik a 6-tengelyes giroszkóp, illetve a lineáris rezgőmotor. A vezérlő dobozában lesz egy tartó is, amit hozzá lehet csatlakoztatni a kontrollerhez, és így bele tudjuk fogatni a telefonunkat. Az irányító belsejében 830 mAh kapacitású akkumulátor található, amelynek töltése USB-C csatlakozón keresztül történik. A Xiaomi GamePad Delux most 73,17 dolláros, vagyis nagyjából 27 700 Ft-os áron rendelhető a Cafago jóvoltából. További részletek és megrendelés erre a linkre kattintva!

A webshop kínál egy úgynevezett “Duty Free Shipping” szállítási opciót, ami elvileg vámmentes, de mivel kínai raktárról jön a termék, így ez nem 100%-os, előfordulhat némi extra költség.

Ipega Gamepad PG-9076

Szintén egy vezeték nélküli, de kábellel is használható kontroller, amely a már jól bevált 2,4 GHz-es frekvencián kívül Bluetooth kapcsolaton keresztül is képes kommunikálni, előbbi egy adó/vevő révén valósul meg. Az analógok szempontjából szimmetrikus kialakítású irányító használható táblagépekkel, okostévékkel, okostelefonokkal, sőt, még bizonyos régebbi konzolokkal is (PS3).

A kontroller saját beépített telefontartóval rendelkezik, ami a gyári adatok szerint 4 és 6 hüvelykes kijelzőméret között képes fogadni a mobilokat (valószínűleg nagyobb is belemegy), amelyeket 160 fokig tudunk hátradönteni. Ha nem akarjuk használni ezt a bizonyos tartót, akkor egyszerűen csak visszahajtjuk a kontroller testébe.

A kontroller belsejében 380 mAh kapacitású akkumulátor található, amely 30 napos készenléti időt biztosít. Az Ipega Gamepad PG-9076 kontroller most mindössze 20,99 dolláros, vagyis megközelítőleg 7 950 Ft-os áron rendelhető. További részletek és megrendelés ezen a linken!

A webshop kínál egy úgynevezett “Duty Free Shipping” szállítási opciót, ami elvileg vámmentes, de mivel kínai raktárról jön a termék, így ez nem 100%-os, előfordulhat némi extra költség.

Forrás: Cafago

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid