Alap funkció válhat fizetőssé a YouTube-on

0

A YouTube jelenleg az teszteli, miként tehetné a 4K és magasabb felbontású videók megtekintését fizetőssé. A Google által üzemeltetett kísérleti csoportban a nem-előfizetők a 2160p opció mellett a “Premium” feliratok látják, amelyet így nem tudnak kiválasztani. Az UHD tartalmak fizetőssé tételével valószínűleg azt remélik, hogy még többen iratkoznak fel a Premium szolgáltatásra.

A Google azt szeretné, ha a YouTube-ot nézők minél nagyobb aránya fizetne elő a Premium szolgáltatásra, ez eddig sem volt titok. A videómegosztó portál előfizetés nélkül is használható, vannak, akik elviselik azt a néhány – egyébként egyre nagyobb mennyiségű – reklámot, mások pedig különféle reklámblokkolókat és egyéb opciókat alkalmaznak a józan ész megőrzése érdekében. A tartalmat nagyfelbontású képernyők előtt fogyasztó felhasználókat valószínűleg érzékenyen fogja érinteni, ha fizetőssé válnak a 4K és a nagyobb felbontású videók. Vélhetően őket szeretné a Google a Premium előfizetés felé terelni.

A múlt hónapban kezdtek felbukkanni olyan képek a Reddit fórumain, amelyek a YouTube Premium új funkcióját mutatják, ezek pedig nem más, mint a 4K videók megtekintése. Rövidre fogva, a Google éppen az teszteli, hogyan tudná hatékonyan megoldani, hogy csak az előfizetők nézhessenek 4K felbontásban videós tartalmakat a portálon.

Idestova 10 éve élvezhetjük a 4K felbontású videókat a YouTube-on, majd ahogyan egyre elterjedtebbek lettek a még nagyobb felbontású mozgóképes tartalmak, úgy vezették be a 8K minőséget is. Ezeket eddig bárki ingyenesen nézhette,  ha a birtokában volt a megfelelő hardver. Kérdés, hogy ezeknek a tartalmaknak a fizetős fal mögé csoportosítása mennyire lenne sikeres döntés. Vajon még többen iratkoznának fel a Premiumra, vagy csak népharagot szülne egy ilyen újítás?

Hasonlót egyébként már követtek el a YouTube háza táján, amikor a YouTube TV felhasználói számára külön előfizetési szintekre tették a HD és a 4K tartalmakat. Amennyiben valóban fizetőssé teszik a 4K videókat, akkor lényegében azt a modellt fogják átvenni, ami már egy ideje működik a YouTube TV-n. Egyébként a hamarosan megszűnő Google Stadia esetében is csak a Pro előfizetést használók élvezhették 4K felbontásban a felhőn keresztül futtatott játékokat.

Adott a kérdés: Ti előfizetnétek a YouTube Premiumra, hogy 4K vagy nagyobb felbontású videós tartalmakat fogyaszthassatok, vagy jó lesz nektek a Full HD is?

Forrás: AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid