Alázza a mezőnyt az új NVIDIA Tegra K1

8

Az új NVIDIA Tegra K1 chipset megjelent az Antutu benchmark adatbázisában, és az eddigi adatok alapján nagyon sokat ráver a jelenlegi csúcshardverekre, köztük a Snapdragon 805-re is.

nvidia-k1

Ami érdekes, hogy a Tegra K1 kétmagos és négymagos verzióban is feltűnt, és mindkettő hasonlóan magas pontot kapott. Az első 43617-et, a második pedig 43851-et, ami egyébként új rekordnak is számít. Ezekkel a pontszámokkal rendesen lehagyták az utánuk következő Snapdragon 805-öt, ami “csak” 37780 pontot volt képes elérni. Ez alig több mint az egyel korábbi Snapdragon 801 eredménye, és jól látszik, hogy a Snapdragon 800-óta nem újított túlságosan sokat a Qualcomm.

nvidia-k1-benchmark

A lehagyott chipsetek között van még a 8 magos Samsung Exynos 5420, illetve az szintén 8 magos MTK6592, ami határozottan a legolcsóbb a listából, és ehhez képest igen jól teljesít.

tegra-k1

A Tegra K1 maximális órajele egyébként 2.5GHz lenne elvileg, de a tesztben mégis sikerült felcsavarni az órajelet 3.0GHz-re, ami igen impresszív. A készülékről, amivel a tesztet csinálták, mindössze annyit tudunk, hogy Full HD kijelzővel rendelkezett, 2GB RAM-ot, és 32GB-os háttértárat kapott, valamit egy 13 és egy 2 megapixeles kamerával rendelkezett. Ez jó eséllyel még csak egy fejlesztői készülék, és azt sajnos nem tudjuk , hogy mikor jelennek meg az első Tegra K1-el szerelt telefonok a kereskedelmi forgalomban.

nvidia-k1-specs

Gizchina

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid