Alázza a csúcsmobilokat az olcsó Xiaomi üzemidőben

0

Nem minden esetben igaz az, hogy a drágább telefonok jobbak is, különösen ha az üzemidőről van szó. Pedig mit ér az erős hardver és a különleges funkciók, ha lemerült az aksid? Egy friss teszt jól rávilágít erre az érdekes helyzetre.

Az alábbi videóban összesen 6 telefon üzemidejét vetik össze. Próbára teszik a OnePlus 6-ot, a Sony Xperia XZ2 Premiumot, a Samsung Galaxy S9-et, a Huawei P20 Prót, az iPhone X-et, valamint a Xiaomi Redmi 6 Prót, ami egyébként megegyezik a Mi A2 Lite-tal, csak az utóbbi egy nemzetközi piacra szánt, gyári Androidot futtató verzió.

Nyilván bele lehetne kötni a tesztbe, hiszen például az akkumulátorok mérete eltérő, de hát valószínűleg senki nem kérte a gyártókat, hogy kis aksit tegyenek a mobiljukba, ez az ő döntésük volt. Különböznek továbbá a felbontások, a hardver, és sok minden más, de maradjunk most a lényegnél, vagyis hogy melyik mennyit bír!

A teszt során különböző feladatokat végeznek a mobilokon, ameddig le nem merülnek (videó, játék, zene, AnTuTu, kamera…). Az eredményt nem igazán kell túlmagyarázni, a Xiaomi köröket vert a jóval drágább csúcsmobilokra üzemidő terén. A második és harmadik helyezett készülékeknél (P20 Pro és OP6) több, mint 40%-kal bírt többet a Redmi 6 Pro, a többihez képest pedig még nagyobb volt az előnye.

Maga a Redmi 6 Pro sajnos nem egy nemzetközi piacra szánt modell, így nem annyira ajánlott a beszerzése, de a Mi A2 Lite hardveresen megegyezik vele, és a nagyobb méretű Redmi Note 6 Prót is tudjuk ajánlani, remek mobil lett (kiváló üzemidővel). Részletek és árak:

Vámmentes szállítás: Priority Line (EU Priority Line és EU Express)

Forrás: Wit Rigs

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid